Zari
ohodnotit

Skrýš

Hideaway

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
22.6.1995
„Lékařům se podařilo přivést Hatche zpět k životu. Jenže se nevrátil sám...“
Popis / Obsah / Info k filmu Skrýš
Hatch Harrison, jeho žena Lindsey a dcera Regina se po víkendu vracejí domů. Najednou náklaďák jedoucí v protisměru dostává smyk a sráží je z útesu do řeky. Lindsey a Regina jsou v pořádku, ale Hatch při převozu do nemocnice umírá. Díky nejmodernějším přístrojům však znovu ožívá. Brzy však Hatch zjišťuje, že po oživení navázal duševní spojení s masovým vrahem Vassagem. Nyní vůže vidět a cítit to, co Vassago. Mnohem nebezpečnější je, že Vassago může vidět Hatchovýma očima. A to, co vidí, jsou nové oběti - Lindsey a Regina.


Popis / Obsah / Info k filmu Skrýš
Fantastický kriminální thriller režiséra Bretta Leonarda Skrýš spojuje prvky
napínavého dramatu kolem hledání úchylného vraha s motivem „života po smrti".
- Hatch Harrison se po autonehodě na dvě hodiny ocitne ve stavu klinické smrti.
Doktor Nyebern ho však vrátí zpátky do světa. Muž chce dál žít svůj poklidný život,
začnou ho však pronásledovat podivné vize a noční můry. Hatch postupně zjišťuje,
že zásvětní prožitek ho propojil se sadistickým vrahem mladých dívek, Jeremym.
Čas od času může vidět vrahovýma očima a být tak účastníkem jeho zločinů.
Policie, lékař i manželka mužovy stavy považují na halucinace. Žádná mrtvola není
nikdy nalezena; Hatch však začíná chápat, že Jeremy oběti odnáší do své tajné
skrýše. Uvědomí si, že on a vrah jsou součástí něčeho většího, než pouze každodenního boje mezi lidskou spravedlností a zločinem. Ve chvíli, kdy je ohrožena hrdinova manželka a dcera, nezbývá Hatchovi nic jiného, než vzít osud do vlastních rukou... - Příběh o vině a odplatě mají ozvláštnit mystické prvky: scény cesty do zásvětí a hrdinovy vize jsou vytvořeny prostřednictvím computerové techniky a patří mezi zajímavější pasáže vyprávění. Vrstva příběhu kolem Jeremyho a jeho skrýše, v níž vrah buduje svůj hrůzný satanistický svatostánek, je provedena ve stylu Mlčení jehňátek (FP 11/91), či spíše jeho napodobeniny. Archy neviňátek (FP 10/93). Efektní „sadomasochistické" detaily zase odkazují k „béčkovým" krvavým hororům. Motiv „ života po smrti" tak nakonec vyústí (na rozdíl od jiných snímků, dotýkajících se tohoto tématu, např. od Weirova Beze strachu, FP 12/94 -V, nebo Hráči se smrtí, FP 6/91) v další banální souboj mezi silami dobra a zla, tentokrát v podobě Nebe a Pekla. Průměrný snímek zaujme hereckou účastí Jeffa Goldbluma a Christine Lahtiové. - Upozorňujeme, že po závěrečných titulcích se odehraje ještě jedna podstatná epizoda.
-ap-, Filmový přehled 1995/5


Popis / Obsah / Info k filmu Skrýš
Hatch Harrison (Jeff Goldblum), jeho manželka Lindsey (Christine Lahti) a dcera Regina (Alicia Silverstone) měli vážnou autonehodu. Hatch je následně v nemocnici prohlášen za mrtvého, ovšem díky prvotřídnímu lékaři Jonasovi Nyebernovi (Alfred Molina) zázračně obživne. Jenže Hatche brzy přepadnou děsivé vidiny o příšerných vraždách, které, zdá se, spáchal on sám. Lindsey se ho snaží podporovat, jenže Hatchovo iracionální chování ji děsí a brzy se začne obávat o to, jestli jsou ona a její dcera v bezpečí. Hatch si uvědomí, že se ze světa mrtvých vrátil psychicky propojen s pomateným vrahem jménem Vassago (Jeremy Sisto). Jenže Lindsey tomu nechce věřit. Hatch vidí a cítí přesně to, co vidí a cítí vrah. Ještě mrazivější je však skutečnost, že Vassago se na svět může dívat skrze oči Hatche – vidí tak své nové oběti: Reginu a Lindsey...

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Skrýš
Hatch Harrison se po autonehodě ocitne na dvě hodiny ve stavu klinické smrti. Z nevědomí ho vyrve specialista na resuscitaci, doktor Nyebern. Vrátí pacienta do života, ale ten už jaksi není jeho. Hatch zprvu považuje podivné, děsivé a nádherné okamžiky, jež prožil na prahu smrti, za pouhé blouznění. Hrůzné vize a tísnivé noční můry, jež ho začnou pronásledovat, ho však ujistí, že se dotkl tajemného života po smrti. hatch postupně s děsem zjišťuje, že jeho vědomí se na prahu smrti propojilo s vědomím sadistického vraha mladých dívek Jeremyho. Muž se stane zoufalým svědkem několika vražd, jež jako by páchal on sám. Policie i milující manželka Lindsey však považují jeho stavy za blouznění. Žádná mrtvola se nikdy nenašla. Jen Hatch tuší, že Jeremy si těla odvléká do své tajné skrýše, kde jimi zdobí svůj hrůzný svatostánek milovanému Satanovi. Když začne šílený vrah ohrožovat i Lindsey a jeho dceru Reginu, rozhoduje se zoufalý muž vzít svůj osud do vlastních rukou. začíná tušit, že nepůjde o souboj mezi zločincem a jeho obětí, ale o mnohem vážnější střet vyšších mocností nebeských a pekelných ...
Mystický thriller spojuje prvky napínavého dramatu kolem hledání úchylného vraha s motivem "života po smrti". zaujme především dokonalými počítačovými triky z dílny Tima McGoverna (Oscar za sci-fi Total Recall), jež pozoruhodným způsobem simulují putování lidské duše na hranici života a smrti a jež režisér Brett Leonard podobným způsobem použil ve svém předchozím filmu Trávníkář.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

48 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:50 - 08:15

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sün Čou

Čou Sün

Bar On Shelly

Shelly Bar On

Naposled navštívené:
Sün Čou

Čou Sün

Bar On Shelly

Shelly Bar On