Zari
ohodnotit

Skokan

Podbrosy

Další název:
Подбросы; Jumpman
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
95 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Skokan
Jako nemluvně odložila mladá Oksana Denise do babyboxu. O šestnáct let později s ním i přes zákaz utíká z dětského domova, aby mu vynahradila zanedbanou péči. Denis však netuší, jakou cenou bude přízeň matky vykoupena.

Dennis vyrostl v dětském domově, kde ho jeho matka zanechala krátce po narození. Křehký hoch má jednu atypickou vlastnost – následkem vzácné nemoci vůbec necítí bolest. Díky tomu je oblíbený mezi ostatními chlapci, kteří se sázejí o to, jak dlouho vydrží jejich kruté fyzické týrání. Jednoho dne se znenadání objeví Dennisova matka a vezme ho do Moskvy, kde se stane členem gangu, který získává peníze od bohatých lidí. Dennis dostane novou funkci “skokana” – někoho, kdo se vrhá před auta a následně vydírá řidiče. Pro Dennise je nový život po matčině boku jako splněný sen... až do dne, kdy znovu pocítí bolest.

HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Skokan
Stejně jako v předchozím snímku Zoologie zkoumá nezaměnitelný Ivan I. Tverdovskij život osamělého člověka, jemuž se nedaří plně včlenit do společnosti. Její pokřivený systém kritizuje skrze osud křehkého Denise, jehož jako nemluvně mladá Oksana odložila do babyboxu. O šestnáct let později s ním utíká z dětského domova, aby mu vynahradila zanedbanou mateřskou péči. Denis však netuší, čím bude matčina přízeň vykoupena. Má totiž jednu atypickou vlastnost, kterou se luxusu chtivá Oksana nebojí využít. Soustředěně vyprávěné drama vybízí k metaforickému čtení a je podnětným zamyšlením nad hodnotovým řádem ruské společnosti.

Sandra Hezinová

MFF Karlovy Vary 2018


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:40 - 22:40

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Kaskadérky

21:50 - 22:55

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

21:45 - 22:20

27 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:45 - 22:55

27 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Od pěti do sedmi (5 to 7)

Od pěti do sedmi
5 to 7

Naposled navštívené:
Od pěti do sedmi (5 to 7)

Od pěti do sedmi
5 to 7