Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Skandál v Gri-Gri baru
Z první světové války se domů vrací dva mladí muži, Ríša Racek (Petr Svojtka) a Jan Zámostný (Jiří Krampol). Oba jsou si vědomi, že je čeká těžká budoucnost, když zprvu nemohou sehnat žádnou práci. Jan zanedlouho začne pracovat jako elektrikář a Ríša najde práci v sociálně demokratické tiskárně. Tím se dostává k šanci zblízka přihlížet, jak vedení sociální demokracie klame své členy, a jak vstupuje do služeb vládnoucích vrstev. A mladý začínající novinář je postaven před rozhodnutí, zda vše oznámit formou článku svým čtenářům, anebo se má také přizpůsobit korupčnímu prostředí.

Režisér Karel Steklý se při realizaci náročného tématu spokojil s jednoduchým plakátovitým přístupem, což vyhovovalo tehdejším normalizačním požadavkům na politický akcent.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Skandál v Gri-Gri baru
POZOR SPOILER

Je konec první světové války. Dva mladí muži - Ríša Racek (Petr Svojtka) a Jan Zámostný (Jiří Krampol) se právě vracejí domů. Ne jen jim jsou členy Sokola odebrány zbraně. Honza má ihned místo elektrikáře, ale Ríša je zatím bez práce. A táta jako krejčí jej pošle za jedním ze svých zákazníků, předsedou sociálně demokratické strany Němcem. Za jiným politikem, senátorem Jardou Koubkem, přichází paní Inge, která o sobě tvrdí, že je německá emigrantka. Jarda slibuje pomoc. Jenže pak mezi nimi dojde v Gri-Gri baru ke sporu a později i k zápasu. U toho se naskytne právě Ríša, který stále brousí kolem tanečnice Stáni. Aby zbytečně nemluvil, nabídne mu Koubek dobré místo v Ostravě. Na Richarda je vyvíjen tlak, aby situaci v baru popsal. Je z toho totiž velký skandál. Kouba se ke styku s Inge přiznává. Richard dostává v novinách příležitost, totiž ve sportovní rubrice. Tajemník poslaneckého klubu Komorous bere Richarda k sobě domů na zabíjačkový oběd. V tamní hospodě řeší problémy. Po návratu se Ríša opět setkává s Koubkem. Pak se pořádá jakási velká schůze a pak další, kam přichází i Richardův otec, který nebyl pozván. Dochází k dalšímu konfliktu, který on již neunese…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Skandál v Gri-Gri baru
Dva mladé navrátilce z první světové války čeká obtížná budoucnost, protože nemohou sehnat práci. Jeden se nakonec uchytí jako elektrikář, druhý pronikne do sociálně demokratického tisku, kde získává šanci zblízka přihlížet, jak vedení sociální demokracie klame své členy, jak vstupuje do služeb vládnoucích vrstev. A novopečený novinář řeší problém, zda se také má přizpůsobit korupčnímu prostředí... Režisér Karel Steklý se spokojil s plakátovitým přístupem, který vyhovoval normalizačním požadavkům na politický akcent.

Zdroj: Československá filmová společnost


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama