Zari
ohodnotit

Simone

S1m0ne

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
117 minut
„Stárnoucímu režisérovi zbývá poslední šance na návrat do světa velkého filmu. Jeho úspěch však stojí a padá obsazením hlavní role. A pak pozná ji... nebo vlastně TO?“
Popis / Obsah / Info k filmu Simone
Režisér, producent a scenárista Viktor Taransky chtěl natáčet dobré filmy ze současnosti. Poslední byl propadák, z natáčení filmu mu utekla nafoukaná hvězda Nicole a nakonec ho studio vykoplo. Jednoho dne ho vyhledá vědec Hank Aleno, který ho obdivuje a nabízí mu řešení. Když o pár měsíců později zemře, odkáže Viktorovi své dílo - program Simulation One, který dokáže vytvářet dokonalé virtuální herce. Zanedlouho dokončí film s novou herečkou, který se stane hitem. Celý svět šílí po dosud neznámé, éterické a úchvatné Simone. Každý ji chce vidět, objevuje se na obálkách nejslavnějších časopisů, dává rozhovory, ale přísně si střeží soukromí. Nikdo netuší, že je ve skutečnosti virtuální herečka. Jak její sláva roste, situace se mu začíná vymykat z rukou. Zejména když je Simone nominována na Oscara a na obzoru se objeví dva neodbytní slídilové. Nakonec se jí Viktor rozhodne zbavit a oznámí světu, že Simone zemřela. Během pohřbu je však zatčen agenty FBI a obviněn z vraždy. Jeho zoufalému tvrzení, že Simone není živá bytost, ale počítačová simulace, nikdo nevěří.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Simone
Hollywoodské stojaté vody už brzy rozvíří jedna velká událost. Po počítačových ještěrech v Jurském parku a oživlých hračkách v Příběhu hraček se totiž na filmovém plátně objeví i počítačem vytvořený člověk. Bude to vůbec poprvé, co se na plátně spolu s živými herci objeví od základu počítačem stvořená postava - kybernetická Simone si tu zahraje herečku, která se přes noc stane filmovou hvězdou.
Před hereckou legendou AI Pacinem se tak otevírá velká výzva
v roli Simonina producenta musí dokázat, že herci z masa a kostí ještě zdaleka nepatří do starého železa. Scenárista a režisér Andrew Niccol (Truman Show) tvrdí, že nechal Simone vytvořit počítačem poté, co se mu nepodařilo sehnat vhodnou „skutečnou” herečku. Film se začne natáčet již v září.
Total Film 2000/8/40

Autor/Zdroj: /Total Film


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama