Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Šílená matka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2023
Režisérka a scénáristka v   jedné osobě Lorene Scafaria   tímto svým dalším   vztahovým snímkem jakoby   navazovala na svůj   předchozí počin „Hledám   přítele na konec světa“   (2012) a dál vyvíjí   příběh tentokrát   poukazující na typickou   charakteristiku matek svých   dcer. Originální název   „The Meddler“ v českém   překladu „Vetřelec“ je   daleko přijatelnější než   název český distribuční,   neboť z postavy matky, ve   vynikajícím podání Susan   Sarandon, v žádném   případě žádná šílenost   netkví. Jedná se o naprosto   přirozený charakter s   poněkud přehnanou   laskavostí mateřského pudu,   kdy se u své dcery snaží   zaplnit životní prázdnotu   po úmrtí svého manžela a   otce dcery, která to vlivem   svého mládí samozřejmě   vidí jinak a bere to jako   zasahování do svého   života. Příběh nádherným   způsobem naznačuje řadu   hmatatelných pravd   týkající se vztahů mezi   rodiči a dětmi a je to   provedeno v takové   atmosféře, že se   jistojistě na obou stranách   barikády mnohá divačka i   najde či vyvolá vzpomínky.   Pro posouzení je použito   několik zatrpklých, ale i   úsměvných situací. Na   konci příběhu tak, svým   způsobem nuceně, nechybí   zralé úvahy o pojmu   truchlení. Bez ohledu na to,   jak hluboký je smutek a   bolest po ztrátě partnera,   život jde navzdory všemu   dál. Stejně jako spousta   takových matek může být   snímek poněkud   frustrující, ale za vidění   určitě stojí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.7.2018
A Nihilo Nihil
Tento film nie je akože zlý,   je prázdny. Je priam až   neuveriteľné, ako sa dá   natočiť tak nezmyselný a   hlavne prázdny film. Fakt   smekám. Keď však tak   popremýšľam, film je aj   dosť o skrytej reklame a keď   porozmýšľam viac, je ten   film o pekne skrytom a   prepracovanom nihilizme. Toto   sa fakt vydarilo. Inak ak by   som to popísal   vyčerpávajúco a po lopate,   ide o nudné a nič   nehovoriace čriepky zo   života, ktoré postrádajú   akúkoľvek logiku a zmysel.   Bod musím pridať, lebo   tvorcovia musia mať trocha   talentu, lebo natočiť niečo   tak špatné, na to treba   jednoducho talent

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobrodružství claphamské kucha...

16:30 - 17:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

203 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

3 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Reklama