Zari
ohodnotit

Síla života

Lifeforce

Další název:
Vampires from Outer Space; Space Vampires; Životní síla; Moc života
Rok:
1985
Délka:
116 minut
„Fantastické sci-fi dílo o vyhlazení lidské civilizace mimozemskou entitou, která z člověka vysává životní sílu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Síla života
Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H.M.S. Churchill, na palubě s britskoamerickou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30ti dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Síla života
Při výzkumu Halleyovy komety objeví britsko-americká loď v jejím chvostu kosmické plavidlo mimozemšťanů. Dopraví ji na Zem, kde zdánlivě mrtví pasažéři za podivných okolností ožívají a rozsévají zkázu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

05:15 - 05:45

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

31 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marta Sládečková

Sládečková Marta

Naposled navštívené:
Marta Sládečková

Sládečková Marta