Zari
ohodnotit

Šifra Karla Velikého [TV film]

Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen

Další název:
Hunt for the Nibelungen Treasure / Honba za pokladom Nibellungov (SK)
Rok:
2008
Délka:
114 minut
„Výprava za bájným pokladem Nibelungů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Šifra Karla Velikého



Na Rujaně v jakési šachtě najde Ike s manželkou Marií symbol Karla Velikého. Marie se dere dále do podzemí přes přísné Ikeovo varování. Najde tam sice amulet, ale pak se celý svah, ve kterém jsou tyto šachty utrhe a Marie přo tom zahyne.

O osm let později je kousek vedle nalezena krypta. Ike tam přichází a mezi vykopávkami nalezne prsten své ženy. A zároveň pozná archeoložku Katherine. A také zjistí, že někdo z krypty ukradl stropní malbu.

Pan Roland Brenner je starý a nemocný muž. Schraňuje veškeré artefakty, aby se dostal k pokladu Karla Velikého. Musí mít pohromadě čtyři indicie. Po tom jde ovšem nadále i Ike s kamarádem Justusem. A také jim sem tam pomůže Katherine. Nyní potřebují minci - solidus, která by zapadla do amuletu, který našla Marie. Jenže i tuto minci někdo ukradl. Katherine podezřívá Ikea a poštve na něj policii. Justus však solistus odlije a Ike jej použije do amuletu. Když jej pak roztočí, vidí obrázek arcibiskupa, který má souvislost s kolínským dómem. Ihned tam odjedou a hodně zvláštním způsobem nalézají další artefakt, totiž Karlovu „ruku“. A také se poprvé setkají s muži pana Brennera, kteří tento artefakt chtějí. Je to André Cabannon a Richter. A když později Justus ruku vyčistí, zjistí, že musí do skal u Teotoburku. (Jedná se o pískovcové skalní město Externsteine v Německu/moje poznámka/). Jdou tam Katherina s Ikem a Justus je naviguje přes vysílačku, ale jen do doby než jej přepadne Richter. Jenže ti dva již vědí kam jít a naleznou zde zlaté „jablko“ a vevnitř krystal. Jenže je venku napadne André. Ukáže se, že jsou s Ikem kamarádi a že to byl on, kdo to tehdy na Rujaně odpálil náložemi svah. Dochází k šarvátce, ve které nakonec André ruku získává, ale jen na chvíli, než mu ji sebere Richter. André totiž pomalu pozbývá Brennerovy důvěry. Ten tak získává další indicii. Naši tři pak zjistí, že musí získat Karlovu bustu. Ta je ovšem hlídaná. Ovšem to by nabyla naše trojka, aby nepřišla na to jak ji ukrást. Když se jim to povede, jsou o ni opět obráni Brennerovými muži. Jenže z busty něco vypadlo. Brenner ji nemá celou. A tak volá Ikeovi, aby se spojili dohromady. Ike nalezne onen upadlý kus a všichni se ocitají na Labutím zámku u Schwangau /91/, kde má být další indicie. Ne tedy přímo na zámku, ale pod vodopádem pod mariánským mostem. Nyní se trojice spojí s Brennerem kvůli chybějícím aretaktům. Brennera nezajímá zlato ani poklad, ale „dračí krev“, která jej má vyléčit. Proto dává artefakty dobrovolně. Pomocí vody Ike a Katherine odtlačí za vodopádem velký kámen a dostanou poslední stopu. Poklad se má nalézat v horách a Ike ví kde. Nu, dojdou až tam a poklad je konečně nalezen. Jenže do toho přichází André a drží jako rukojmí Ikeovu dceru…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Šifra Karla Velikého



Ike Meiers přestal hledat poklady, když při jedné z dobrodružných výprav tragicky zemřela jeho žena Marian. Osm let po nehodě se však Ike doslechne, že byl objeven Poklad Nibelungů, bájný poklad ukrytý samotným Karlem Velikým před 1200 lety. Společně se svým asistentem Justusem a přitažlivou archeoložkou Katharinou se Ike vydává po stopách směřujících k mýtickému pokladu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šifra Karla Velikého



Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Jantarová komnata (2012) [TV film]

 Jantarová komnata (2012) [TV film]
Jantarová komnata n
Die Jagd nach dem Bernsteinzimmer
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Florian Baxmeyer

(pokračování)

Kopí osudu (2010) [TV film]

 Kopí osudu (2010) [TV film]
Kopí osudu n
Die Jagd nach der heiligen Lanze
Žánr: dobrodružný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Florian Baxmeyer

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

35 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

65 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama