Zari
ohodnotit

Šifra [TV film]

Entrusted

Další název:
Daddy; Im Visier des Bösen; Il segreto di Thomas
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
124 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Šifra
Jen těžko lze něčím vyvážit utrpení, jež vzešlo z druhé světové války. I v této hořké době se ale odehrávala hrdinství, jež by neměla být zapomenuta.
Maria von Gallová dlouho bojovala o život svého syna Thomase, geniálního jedenáctiletého šachisty židovského původu, jehož unesli nacisté. Byla ochotna zaplatit cokoliv. Výměna se ale nezdařila a vše skončilo střelbou. Chlapce zachránila přítomnost postaršího Američana. Přesto na nabídku bezpečného odletu do Španělska chlapec reaguje negativně. Chce se dostat ke své matce. Třeba i sám. A cesta k ní vede přes okupované území. Navíc si nese v paměti tajemství, jehož vinou zemřely tisíce lidí…
Napínavé válečné drama se opírá především o výkony rakouské herecké legendy Klause Marii Brandauera a mladičkého Thomase Sangstera.
Cinemax


Popis / Obsah / Info k filmu Šifra
Maria Von Gall organizuje útěky Židů z okupované Francie. Tuší, že Němci brzy vše odhalí, a tak předává všechny důležité informace, včetně přístupového kódu k bankovnímu kontu ve švýcarské bance, svému geniálnímu jedenáctiletému synovi Thomasovi.
Ten se stává cílem bezcitného profesora Gregora Lämmleho, který udělá cokoliv, jen aby se k penězům dostal. Thomas i jeho matka se snaží Gregora přelstít v nebezpečné hře na kočku a myš plné odvážných útěků a smrtelných léček. Malý chlapec se ale přese všechno ocitá v Lämmleově zajetí. Marii nezbývá, než požádat o pomoc Thomasova otce Davida, kterého opustila a o narození syna mu nikdy neřekla...
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Křižovatka

Křižovatka
Křižovatka

Naposled navštívené:
Křižovatka

Křižovatka
Křižovatka