Zari
ohodnotit

Sezóna zabíjení

Killing Season

Další název:
Sezóna zabíjania (SK); Súboj zabijakov
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Sezóna zabíjení



Benjamin Ford je americký veterán války v bývalé Jugoslávii. Již několik let žije v ústraní na své horské chatě, kde se pokouší skrýt před vlastní minulostí. Jednoho dne díky bolesti starého válečného zranění nohy usedá za volant svého jeepu a vyráží do města pro tlumící léky. Při cestě ho ve vydatném dešti zradí auto. V tu chvíli se vynoří z lesa neznámý cizinec a ochotně mu auto opraví. Je to bývalý člen srbského trestného komanda Emil Kovačevič, ten osnuje plán pomsty za kulku do zad, kterou mu za války uštědřil Ford. Snad jen díky tomu, že přežil, se cítí být vyvoleným a pasuje se do role samosoudce stejně tak jako Ford před lety coby americký voják v Jugoslávii.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sezóna zabíjení



POZOR SPOILER

V roce 1992, když vpadla srbská armáda do Bosny, docházelo tam ke genocidě. V roce 1995 tam NATO a armáda USA zasáhla prostřednictvím operace „Rozhodná síla“.

V současnosti (2013) v Bělehradě v Srbsku jakýsi muž platí za nějaké tajné dokumenty. V nich je listina s hodností plukovník a jménem. To jméno je Benjamin Ford. Muž pak odchází s tím, že jde lovit.

Benjamin Ford žije ve srubu v lesích a je nejraději sám. Syn jej zve na křtiny jeho vnuka, ale dědovi se nějak moc nechce. Při jízdě autem se mu něco porouchá a jako z udělání je zde muž, který v Bělehradě platil za ony dokumenty. Závadu odstraní, potřepou si rukama, on se představí jako Emil Kovacs a jdou každý po svém. Jenže začne pršet, a to pořádně, a tak jej Ford pozve k sobě. Tady si vyprávějí, popíjejí a pak jdou spolu na lov. Zaujmou pozice a Emil po Fordovi začne střílet z luku. Trefí jej do nohy a prostřelí mu šípem lýtko. Potom jej přinutí dát do té díry provaz a za něj jej pověsí hlavou dolů. Ford se však osvobodí a přes řeku nepříteli uniká. A aby to nepřišlo Emilovi nějak zvlášť líto, prostřelí mu zase on šípem obličej. Pak jej polévá jakousi směsí a dává mu dost zabrat. Ale i Emil se osvobodí. Naloží Forda do auta, které pak ovšem s oběma havaruje. Nakonec se oba sokové ocitají ve zbořeném kostele. Kdo z nich zvítězí?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sezóna zabíjení



Při vůbec prvním setkání na filmovém plátně ztvárnily dvě z největších hereckých ikon současnosti veterány války v Bosně a někdejší protivníky. Američan Benjamin Ford (Robert De Niro) a vysloužilý příslušník srbské armády Emil Kovac (John Travolta) se po letech znovu střetávají, aby vyrovnali staré účty způsobem z nejklasičtějších – soubojem muže proti muži za použití násilí fyzického i psychického. Archetypální příběh dvou jedinců, které pojí vzájemná nenávist a zároveň respekt vůči schopnostem toho druhého, je předkládán v atraktivní formě strhující a napínavé hry kočky s myší, odehrávající se v uhrančivé krajině jen těžko přístupných Apalačských hor. Pracovat s herci takového formátu je snem každého tvůrce, jak potvrzuje i Mark Steven Johnson: „Diskutuješ s nimi o projektu a u toho se štípeš, aby sis dokázal, že se ti to nezdá. Ale brzy zjistíš, že oba jsou to skuteční džentlmeni." Díky herecké bravuře Travolty i De Nira mohl mimořádně zručný režisér prostřednictvím postav nechat naplno rozeznít celou škálu motivů a emocí, jako temný humor, hrůzu či melancholii, jež z akčního thrilleru činí mnohem komplexnější než jen žánrový zážitek.
MFF Karlovy Vary 2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sezóna zabíjení



Americký vojenský veterán Benjamin Ford (Robert De Niro) uprchl kamsi do Apalačských hor. Jednoho dne na jeho dveře zaklepe evropský turista Emil Kovac (John Travolta) a vznikne mezi nimi pochybné přátelství. Když se však ukáže, že Kovac je bývalý srbský voják na cestě pomsty, začne v drsných horách konfrontace a bitva jeden proti jednomu...


Autor: SvoKar

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

59 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

21:05 - 22:15

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

49 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

54 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama