Zari
ohodnotit

Sexy ptáci

Sexy Boys

Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
14.11.2002
„Francouzská odpověď na Prci, prci, prcičky…“
Popis / Obsah / Info k filmu Sexy ptáci
21- lety Seb má nešťastný zlozvyk. Nedovede rozlišit mezi fyzickou krásou dívek a velkou romantickou láskou. Jinými slovy: je pořád sám. Jeho dva přátelé mu také nejsou vzorem a inspirací. Manu si krátí život s přítelkyní Cecilií. Franck zase hledá rodinný typ dívky, ze které by udělal přítelkyni. Do děje zasahuje Lucie, která je stejně jako Seb plachá a nedospělá. Ale třeba je to právě ona, která ze Seba udělá muže.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sexy ptáci
Jsou tři, jsou naržení a jsou tu proto, aby se vyrovnali se svým dospíváním, sexuálními choutkami, prvními láskami, milostnými zkušenostmi a světem. Prostě další teenagerovská komedie, v níž veškerým dějem hýbou hormony a americké koláčky se už preventivně třesou ve špajzu prachy. Jen tentokrát s tím rozdílem, že koláčky se zde budou péci francouzské - pokud vůbec nějaké budou - každopádně tihle tři hoši - Seb, Manu a Frank - pocházejí z Paříže a pověstné francouzské umění lásky se musejí teprve učit, že se už nemohou dočkat, netřeba dodávat.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Sexy ptáci
Po německém filmu Holky to chtěj taky (2001, FP 10/2002) přichází do našich kin francouzská odezva na americké teenagerovské komedie typu Prci, prci, prcičky. Scenárista a režisér Stéphane Kazandjian se ostatně otevřeně přiznává k inspiraci i původním, ironicky míněným názvem Sexy Boys u nás změněným na chytlavý titul Sexy ptáci. – Tři povahově odlišní kamarádi prodělávají po střední škole různé trable, spojené s jejich nepříliš růžovým sexuálním životem. Nesmělý Seb se divoce oddává masturbaci, místo aby se pokusil získat dívky, které o něj stojí, poněkud dětinský Manu má zase potíže s přítelkyní Cécile a Frank se po zhrzené lásce stane načas amatérským pornohercem. V centru dění je zejména vývoj vztahu mezi Sebem a jeho spolužačkou ze žurnalistiky, svobodnou matkou Lucií. – Tvůrci pod rouškou otevřenosti těží z hrubozrnné komiky, spjaté s pohlavními orgány i různým vyměšováním. Oč více se o sexu ve filmu mluví, o to více je však snímek asexuální. Dílko má ovšem přece jen evropský střih a není tak těžkopádné, jako některé podobné tituly. Také neznámí protagonisté působí sympaticky. V epizodní roli sexuoložky se mihne někdejší hvězda erotických filmů Sylvia Kristelová.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2002/12

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama