Zari
ohodnotit

Sen o krásné panně [TV film]

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
76 minut
„Výpravná dramatická pohádka o veliké lásce a úkladech, které se jí stavějí do cesty...“
Popis / Obsah / Info k filmu Sen o krásné panně
POZOR SPOILER

Chystá se velký turnaj rytířů a královna se těší, že jejímu synovi někdo zlomí vaz. Ten opět mizí svému pronásledovateli, jejímu špehovi.
Následuje ples, kde si má princ vybrat nevěstu, ale on žádnou nechce a opět mizí. Tentokrát však špiclovi neunikl a do věže, kam se princ uchýlil přichází i král. Zde vyjde najevo, že princ se dívá na obraz mladé dívky. Je to prý jeho zemřelá matka a královna je jen macecha. To prince trochu rozhodí, ale ne moc.
Proto se pak bloncá po tržištích a macecha stále kuje, jak se jej zbavit. Naoko se staví za princovo přání cestovat a posílá s ním svého komplice. Ten pak prince srazí ze skály.
Najdou jej tři bratři princezny Mahuleny. Ta jej vyléčí a vzplane mezi nimi láska. Jenže i on však musí splnit tři úkoly, chce-li ji dostat za manželku. Vodu najde hned a bez námahy. Stejné je to s otevřením skříňky. V posledním úkole najde Mahulenu mezi dvěma dalšími a pak už jen touží, aby se s ní mohl oženit doma. Bratři souhlasí a jede se. Doma jsou z jeho příjezdu všichni perplex, hlavně královna. Situace bude jistě zajímavá.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sen o krásné panně
Do nejtemnější věže království byl ukryt obraz krásné panny. Objevil jej mladý princ a rozhodl se hledat svou krásnou pannu v širém světě. Jeho vysněná Mahulena skutečně žije a již dávno se jí o princi zdá. Princ musí překonat intriky zlé Macechy a také splnit tři přání, které Mahulena vymyslela, aby se zbavila nápadníků...

Pohádka Sen o krásné panně, kterou na motivy klasické pohádky Boženy Němcové adaptovala do televizního scénáře Božena Šimková, se vyznačuje neobvykle bohatou psychologií postav. Její hrdinové sní o lásce, ale také touží po moci, dokážou pomáhat i milovat, ale také zrazovat pro příslib kariéry, jsou odvážní i slabošští, krásní i pokřivení. Zkušený režisér Ludvík Ráža, který je i spoluautorem scénáře, obsadil do titulní role mladou slovenskou herečku Márii Podhradskou. I v dalších postavách se vedle Jana Čenského, Josefa Vinkláře a Ondřeje Pavelky setkáte s vynikajícími slovenskými herci Zuzanou Kocúrikovou a Martinem Hubou. Dalšími výraznými spolutvůrci silného příběhu, který se poprvé na televizních obrazovkách objevil o vánocích roku 1995, jsou skladatel Petr Hapka a kameraman Jakub Nosek. Pohádka Sen o krásné panně se natáčela na hradech Pernštejn, Bítov a Buchlov, v zámeckých zahradách v Buchlovicích a v Lednici a na Pavlovských vrších.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sen o krásné panně
Televizní pohádka vypráví příběh o hledané lásce, kdy se princ (Jan Čenský) zamiloval do krásné panny z obrazu, který byl schován do nejtemnější věže. Musí si však Mahulenu (Márie Podhradská) zasloužit a splnit tři přání, které si vymyslela. Zlá macecha, která touží po moci, dělá vše proto, aby se to princovi nepovedlo. Pohádka od Boženy Němcové byla natáčena na známých hradech, jako je Pernštejn, Buchlov a jeho zámecké zahrady, Bítov a také v Lednici a na Pavlovských vrších.


Autor: georginaa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

16 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

71 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

81 minut již uběhlo
174 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

11 minut již uběhlo
119 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Franz Waxman

Waxman Franz

Koldo Losada

Losada Koldo

Naposled navštívené:
Franz Waxman

Waxman Franz

Koldo Losada

Losada Koldo