Duben
ohodnotit

Sejměte Cartera!

Get Carter

Další název:
Zastavte Cartera (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
15.11.2001
„Zabili mu bratra. Teď ho uklidní jen spravedlivá pomsta.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sejměte Cartera!
Sylvester Stallone se vrací do Seattlu na pohřeb svého bratra. Když zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se bratra pomstít. Nejdříve se ale musí vypořádat s najatými zabijáky... Jack Carter je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro podsvětí poctivou, i když ne právě čistou práci. K návratu do rodného Seattlu ho dokázala přinutit jen tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, ale stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Popis / Obsah / Info k filmu Sejměte Cartera!
Vymahač dluhů v lasvegaském kasinu Jack Carter (Sylvester Stallone) odjede do rodného Seattlu na pohřeb svého bratra Richieho, který se údajně zabil opilý při autonehodě. Jack však zjistí, že Richie nikdy opilý neřídil a že ho zřejmě někdo zavraždil. Třebaže všichni Jacka odrazují od myšlenky na pomstu, on je posedlý touhou zjistit pravdu a zjednat spravedlnost. Pátrání ho mimo jiné zavede k bývalému kamarádovi, dnes obchodníkovi s internetovou pornografií Cyrusovi Paiceovi (Mickey Rourke), zjemnělému počítačovému magnátovi Jeremymu Kenniearovi (Alan Cumming) i k majiteli několika nočních barů Cliffu Brumbymu (Michael Caine). Všechny spojuje podíl na nelegálním podnikání, jehož obětí se stala nevinná Richieho dcera Doreen (Rachael Leigh Cook). Carter se tak dozvídá pravdu, která bolí víc, než si dokázal představit…

Americký akční thriller vznikl podle knihy Teda Lewise Jack’s Return Home (Jackův návrat domů), je však zároveň hollywoodským remakem klasické britské gangsterky režiséra Mikea Hodgese z roku 1971, který u nás vyšel na DVD pod názvem Dostat Cartera. Titulního hrdinu tehdy ztvárnil Michael Caine, jenž se v remaku objevuje jako padouch.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Sejměte Cartera!
Jack Carter (Sylvester Stallone) je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen… tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, nicméně v jednom má Jack Carter od začátku jasno – všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat.


Popis / Obsah / Info k filmu Sejměte Cartera!
Jack Carter (Sylvester Stallone) se zivi jako profesionalni resitel problemu vseho druhu v meste snu Las Vegas. To vse se ma ale zmenit. Pote co jeho bratr nahle zahynul, Jack se vraci domu, aby zjistil, jestli nesastna nehoda, nebyla sikovnou vrazdou. A pokud tomu tak skutecne je, ma v umyslu ty parchanty, kteri to jeho bratrovi "udelali" potrestat. Nebo stare prislovi "oko za oko, zub za zub", vubec Jackovi nepripada amoralni.
Spletite zlocinecke podsveti ma brzy poznat, ze s Jackem nejsou zerty. Je totiz jednim z nich.
Remake kriminalniho thrilleru se Sylvestrem Stallonem v hlavni roli je natoceno podle dnesnich filmovych meritek

Autor/Zdroj: /DVDJack Carter (SYLVESTER STALLONE - Rambo, Rocky, Cliffhanger) je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen… tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem.
Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, nicméně v jednom má Carter od začátku jasno - všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat!

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora

Tentokrát si mužný Sylvester Stallone zahrál úlohu profesionálního zabijáka Jacka Cartera. Ten jde po stopách záhadných okolností bratrovi smrti, která byla zpočátku vydávána za banální autonehodu v opilosti. Že takto nepřicházejí často o život bratři zabijáků je nabíledni a také Jackovi by neměl nikdo věšet bulíky na nos. A tak se Jack vrací domů, aby uklidil švagrovou i neteř a přišel celé té záležitosti na kloub. Je jasné, že viníci mohou mít v kalhotách, protože tady rozhodně nebude o lividaci nouze..

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Sejměte Cartera!
Klasická krimi britského režiséra Mikea Hodgese z roku 1971 (u nás vyšla na DVD pod názvem Dostat Cartera) se dočkala hollywoodského remaku. Jeho charakter určuje osobnost hlavního představitele Sylvestera Stallonea. Ten své projekty často svěřuje začínajícím nebo málo známým režisérům, a ti se do značné míry musejí přizpůsobit duchu a ladění „stalloneovek". Tak je tomu i v případě Stephena Kaye, který dokázal působivě naplnit zadaný příběhový rámec, jehož prostřednictvím se pětapadesátiletý herec zjevně obrací především k mladšímu publiku. Tomu odpovídají jak nervní rytmus vyprávění a hudební linka, tak „otcovský" charakter titulní postavy. - Vymahač dluhů z lasvegaského kasina Jack Carter přijíždí do Seattlu na pohřeb mladšího bratra Richieho. Ten údajně zahynul při autonehodě, protože řídil v opilosti. Když si Jack ověří, že šlo pravděpodobně o vraždu, zahájí na vlastní pěst pátrání po příčinách a vinících. Zároveň Carterův lasvegaský šéf (jemuž podřízený svedl milenku) naléhá na mužův návrat a posléze usiluje o jeho likvidaci. Hrdina se po letech ocitá v prostředí, jež dobře zná. Mezi protivníky, z nichž se pokouší dostat pravdu o bratrově smrti, se tak vedle Richieho protřelého šéfa či nečestného internetového zbohatlíka ocitá i Carterův dávný známý, elegantní pasák Cyrus. Když Carter zjistí, že právě on pro své nečisté kšefty zneužil bratrovu dospívající dceru a že pak neváhal zabít rozlíceného otce, přistoupí k důsledné likvidaci všech viníků. - Zatímco hrdina původního snímku byl zločincem posedlým osobní mstou, protagonistu nové verze ovládá „morální" touha stát se nástrojem „vykupitelského zúčtování": při důsledném uplatnění zákona tvrdé ruky, podle vlastních představ očistí pomyslně nejen celou společnost (jeho pomsta prochází napříč sociálním spektrem), ale i sám sebe. Je tak dalším ze stalloneovských outsiderů, pasujících se na nelítostné ochránce morálky, tentokrát snad jen hlouběji zasaženým zločinem, spáchaným na nevinné dívce. Proto se také součástí jeho proměny stává i naděje a odpuštění. - Zvláštní péče je v řemeslně kvalitním snímku věnována hereckému obsazení: vedle hlavního představitele (stigmatizovaného neslušivým vousem, jejž si ve finále na důkaz svého „očištění" oholí) se objevují Miranda Richardsonová, Mickey Rourke i původní představitel Cartera, Michael Caine. Původní Hodgesův snímek se už v roce 1972 dočkal černošské variace pod názvem Hit Man (režie George Armitage).
-ap- Filmový přehled 2001/11/29

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dostat Cartera (1971)

 Dostat Cartera (1971)
Dostat Cartera n
Get Carter
Žánr: krimi / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Mike Hodges

(remake)

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

74 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

49 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani