Zari
ohodnotit

Sedmý hřích

Original Sin

Další název:
Siedmy hriech (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2002
„Drama lásky a zločinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sedmý hřích
Hlavní postavy melodramatického příběhu, který se odehrává na Kubě v osmdesátých letech devatenáctého století, ztvárnily známé herecké hvězdy Angelina Jolie a Antonio Banderas. Bohatý obchodník s kávou Luis Vargas hodlá upevnit své nejisté společenské postavení sňatkem s Američankou. Nezastírá, že nečeká skutečnou lásku a dohoda bude uzavřena čistě na obchodním základě. Ve svém inzerátu hledá spolehlivou, poslušnou manželku a budoucí matku jeho dětí. O to více je překvapen, když do jeho života místo obyčejné, nenápadné ženy najednou vstoupí přitažlivá a vyzývavá Julia Russellová, s níž uzavře sňatek. Netrvá dlouho a Vargas se do ní vášnivě zamiluje. Netuší, že nejhorší kapitola jeho života na něj teprve čeká… Příběh zrazené vášně a zločinu natočil podle svého scénáře americký režisér Michael Cristofer, který se jím pokusil vzdát poctu klasickému hollywoodskému žánru, filmu noir, a současně nabídnout divákům jakýsi současný psychologický thriller. Předlohou k filmu se stal román Valčík z temnot amerického spisovatele Cornela Woolriche, který jej vydal v roce 1947 pod pseudonymem William Irish. Do filmové podoby je převedl již dříve známý francouzský tvůrce François Truffaut pod názvem Siréna od Mississippi.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sedmý hřích
Thriller s Antoniem Banderasem a Angelinou Jolie

Autor/Zdroj: /DVD


Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Sedmý hřích
Předlohou k filmu Sedmý hřích byl román amerického spisovatele Cornella Woolricha Valčík do temnot, který vydal v roce 1947 pod pseudonymem William Irish. Příběh o tom, kam až může člověka zavést vášeň a láska, ale také touha po penězích, zfilmoval už v roce 1969 režisér François Truffaut pod názvem La sirene du Mississippi (Siréna od Mississippi) s Catherine Deneuveovou a Jeanem-Paulem Belmondem. - Bohatý kubánský obchodník Luis Vargas si „objednal“ na inzerát nevěstu až z Ameriky. Nehledá půvab a lásku, ale zdravou matku svých budoucích dětí. Ale Julia Russellová půvabná je a Luis se zamiluje. Oba se náruživě oddávají sexuálním hrátkám, ale idylku ukončí příchod záhadného detektiva a následné Juliino zmizení s penězi a šperky. Zhrzený muž pomýšlí na pomstu. Zrádnou ženu najde, ale znovu podlehne lásce a smyslné touze. Ostatně i sebeproradnější žena může mít své světlé stránky... - Na rozdíl od literární předlohy, odehrávající se v jižanském New Orleansu, umístil scenárista a režisér Michael Cristofer děj filmu do osmdesátých let devatenáctého století na Kubu. Alfou i omegou snímku je postava Julie/Bonny v podání svůdné Angeliny Jolieové - ženy, která díky svým půvabům, sexuální zručnosti a schopnosti hrát dvojí hru dokáže zničit počestného a bezúhonného muže. Slabinou snímku jsou vyspekulovaný příběh, křečovitost realizace a zdlouhavost. Vyprávění se odvíjí ve vzpomínkách hlavní hrdinky (připomínající Mylady ze Třech mušketýrů), čekající ve vězení na smrt. Odehrává se ve výpravných domech, v exotických zahradách, stylových kostýmech, s přiměřeným množstvím vášně, násilí i sexu, s jednou erotickou scénou a se známými herci v hlavních rolích, což nic nemění na tom, že se dílko povážlivě přibližuje ke kýči.
-kat- Filmový přehled 2002/6,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Scott Brady

Brady Scott

Naposled navštívené:
Scott Brady

Brady Scott