Zari
ohodnotit

Sedm psychopatů

Seven Psychopaths

Další název:
7 psychopatů; Sedem psychopatov (SK)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2012
„Nestřílejte na scenáristu, zastřelí vás.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
POZOR SPOILER!!!

Dva zabijáci čekají na svou oběť. Ovšem nedočkají se, protože je zezadu odpráskne někdo s červenou maskou na obličeji. Na mrtvoly hodí karty, kárového kluka. Je to psychopat číslo jedna.

Scénárista Marty se marně pokouší dokončit svůj scénář k filmu a ne a ne se mu to podařit. Proto se svěří svému příteli Billymu, který se živí kradením a následně vracením psů. Tuto práci provádí s dalším kamarádem Hansem, jehož žena Myra trpí v nemocnici s rakovinou.
Marty píše o kvakerovi, který našel svou dceru s podříznutým hrdlem. Její vrah se později udal policii a žádal trest smrti. Ten nedostal a v kriminále se úplně změnil. Stal se věřícím. Mínil dožít v klidu, ale začal jej pronásledovat právě onen kvaker. Tak to šlo jedenáct let, až se z toho bývalý vězeň zcvoknul. A proto se podříznul. A když se podřezával, viděl, jak totéž činí onen kvaker. Což je psychopat číslo dvě.

Na scéně se objevuje tvrdý gangster Charlie Costello. Jeho černá, tlustá služebná ztratila jeho psa. Za což je zastřelena a po psovi je vyhlášeno pátrání. Costello je psychopat číslo tři.

Psychopat číslo čtyři je vietnamský farář.
Costellovi muži najdou Hanse a úkryt kradených psů. Vyhrožují zabitím, když se objevuje psychopat v masce a gangstery postřílí.
Za Martym přichází další psychopat číslo šest s bílým králíčkem. Vypráví mu o tom, jak žil a jezdil se svou přítelkyní a zabíjeli sériové vrahy. Ona dívka je psychopat číslo pět.

Costello se v rámci hledání únosce psů ocitá v nemocnici u Myry, kterou zastřelí. Billy vyžvaní své milence, která spí i s Costellem, že má jeho psa a to ji dost vytočí. Zavolá to Costellovi a Billy ji pak odpráskne. Ano, je to psychopat číslo sedm. A také číslo jedna. Všichni tři, Hans, Marty a Billy odjíždějí se psem pryč. A Marty vypráví příběh o kvakerovi. Ukáže se, že je to vlastně Hansův příběh. A také dokončuje příběh o vietnamském knězi, který vlastně nebyl kněz, ale voják, který po návratu domů do vesnice My-Lai, nenašel nikoho z rodiny naživu. Proto se vydává do států, aby se pomstil. Muži pomáhají Martymu se scénářem a vymýšlejí si různé konce. Jsou v poušti a mají čas. Odpočívají. Jenže tuto idylku přeruší exploze auta. Zapálil ho ožralý Billy. Tento cvok také zavolal Costellovi, aby si přijel pro psa. Ten se dostaví v plné parádě a začíná „jednání“. Costellova banda čeká jinde, kam se zase dostaví Hans, kde je jimi zastřelen. Banda přijíždí na místo, kde se nalézají naši hrdinové, a že se zde bude střílet více než u Verdunu je naprosto jisté. Jisté není jen to, kdo to všechno přežije.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
Scénáristovi Martymu chybí inspirace. Tu se rozhodne najít u dvou kamarádů, herce Billyho, nábožensky založeného a Hanse s působivou kriminální dráhou, kteří se živí kradením psů, které pak za vypsanou odměnu vrací bohatým majitelům. S tím naprosto nesouhlasí Billyho přítelkyně Angela. Jednou, omylem, ukradnou psa gangsterovi Charliemu, který svého psa nadevše miluje. Charlie je psychopat, který vraždí bez váhání a pro svého mazlíčka udělá vše, vražda je jen maličkost. Marty má víc inspirace než si přál a otázka je, zda se mu živému vůbec podaří scénář dopsat...

Zdroj: Axocom


Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
Scenárista Marty se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, chybí mu ale inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů, většinou nezaměstnaného herce Billyho a silně nábožensky založeného Hanse, kteří se jaksi bokem živí únosy psů zazobaných páníčků. Tentokrát ale přestřelili. Unesli totiž čtyřnohého mazlíčka psychopatického gangstera Charlieho a tomu rozhodně nečiní potíže zabít každého, kdo by mohl mít se zmizením jeho psíka cokoliv společného. Zdá se, že s šíleným Charliem v patách už bude mít Marty o inspiraci postaráno. Pokud zůstane naživu.

Černou komedii Sedm psychopatů natočil britský dramatik irského původu Martin McDonagh, který na sebe výrazně upozornil již svým prvním celovečerním počinem podobného ražení – temně humornou gangsterkou V Bruggách (2008). Ústřední čtveřici v Sedmi psychopatech ztvárnili Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken a Woody Harrelson. V dalších rolích se objevují veličiny jako Tom Waits, Harry Dean Stanton, Michael Pitt či Olga Kurylenko. Snímek, který svou poetikou odkazuje mimo jiné k filmům Quentina Tarantina a bratrů Coenových, získal na MFF v Torontu Cenu diváků v sekci Midnight Madness.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
Marty jako spisovatel zatím neprorazil a sní o tom, že konečně dokončí svůj scénář k filmu "Sedm psychopatů". Billy je Martyho nejlepší kamarád, nezaměstnaný herec a taky trochu zloděj psů, který se snaží Martymu ze všech sil pomoci. Jediné, co potřebuje, je trocha soustředění a inspirace. Hans je Billyho zločinecký parťák, pobožný chlapík s násilnickou minulostí. Charlie je psychopatický gangster, jehož milovaného psa mu právě ukradli Hans s Billym. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilný a pokud jde o krádež, nebude přemýšlet dvakrát než někoho zabije. Marty díky tomu získá potřebné soustředění a inspiraci - jen musí tohle dobrodružství přežít, aby mohl svůj příběh odvyprávět.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 24.10.2013 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
Britský dramatik irského původu Martin McDonagh (nar. 1970) uspěl se svým celovečerním debutem, černou kriminální komedií V Bruggách (2007, FP 6/2008). Ve stejném žánru natočil i další titul Sedm psychopatů, jenže se přemístil z Evropy rovnou do Hollywoodu. Tamní scenárista Marty (Martin) má potíže s novým scénářem, nazvaným stejně jako McDonaghův film. Nezištně mu chce pomoci kamarád Billy, který má se starším přítelem Hansem Kieslowským zavedený „podnik“: unášejí psy a pak je jako nálezci vracejí majitelům, za což dostanou patřičnou odměnu. Jenže Billy na vlastní pěst ukradne psa gangsterskému bossovi Charliemu, který svého mazlíčka miluje více než psí láskou. Rozpoutá tím krvavý kolotoč, v němž se prolínají „reální“ psychopaté s psychopaty z Martyho scénáře. Ve výsledku se zdá, že orientaci v ději neztrácí jen divák, ale možná i samotní tvůrci. Ti sice nešetří nevinnými oběťmi, ale své slíznou i zabijáci a vrazi různého druhu. Dílko má spád a připomíná jak Tarantina, tak bratry Coenovy. - Na plátně je český titulek 7 psychopatů.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/2


Popis / Obsah / Info k filmu Sedm psychopatů
Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…

Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil?


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Doris Zeltmann

Zeltmann Doris

Sylvia Ripoll

Ripoll Sylvia

Icebound

Icebound
Icebound

Naposled navštívené:
Doris Zeltmann

Zeltmann Doris

Sylvia Ripoll

Ripoll Sylvia

Icebound

Icebound
Icebound