Zari
ohodnotit

Sedm pěstí

Quan jing

Další název:
Kung-fu krotitel duchů; 拳精; Spiritual Kung-Fu; Karate Ghostbuster; Kuen cheng
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
94 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Sedm pěstí
V chrámu šaolinských mnichů se právě zasedlo k jídlu. Žák Yi-Lang přijde se stolem na ramenou a miskami v rukách. Jeden z hlavních mnichů je pobouřen. Yi-Lang je podle něj pěkně nevychovaný. Jeho učitel se zasměje a hodí po Yi-Langovi kus jídla. Ten padá k zemi. Neposlušný žák Yi-Lang je vyslán na hlídku před klášter. Mezitím šaolinští mistři vystoupají po schodech do svatyně. Jeden z nich vystřídá hlídače. Dnes v noci bude tato práce na něm. Musí střežit nejvzácnější knihy a předměty kláštera. Yi-Lang je napaden mužem v černém. Dostane ránu do týlu. Muž v černém se dostane do svatyně. Jeho cílem je ukrást knihu. Jeden z mnichů ho překvapí. Začíná boj. Mnich je poražen. Do svatyně vstupuje další mnich. Zloději se podaří proskočit oknem i s knihou. Vedoucí mistr přichází mezi svolané mnichy. Mistr kláštera je přesvědčený, že za krádež knihy nese zodpovědnost právě on. Rezignuje tedy na svou funkci. Následně se všichni dozvídají, že byla ukradena kniha, která ukrývá popis boje zvaného sedm pěstí. Je to ničivá technika. Mistr vysvětluje, že existuje ještě jedna technika, účinnější. Je to technika pěti pěstí. Tento druh boje už nikdo neovládá. Mistr je přesvědčen, že za krádež knihy je zodpovědný právě on. Chce vstoupit do katakomb a modlit se. Jen tak může odčinit své chyby.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sedm pěstí
POZOR SPOILER

Mladý Yi-Lang tráví svůj život v klášteře. Jednou je přepaden na hlídce. Ninja v černém pobije, co může, a ukradne vzácnou knihu, totiž knihu o sedmi pěstích. To je způsob boje, proti němuž není prakticky obrany. Jen technika pěti pěstí, ale tu již nikdo nezná a kniha o ní zmizela. Nejvyšší představený kláštera se nechá zavřít do kobek, kde medituje, protože ztrátu knihy považuje za svou vinu. Také pár jiných je potrestáno a Yi-Lang je mezi nimi. Později se v klášterní knihovně opět něco děje. Objeví se zde pět duchů. Vypadají neškodně a zatím provádějí jen drobné neplechy. Yi-Lang jednoho polapí. Všichni mají jména zvířat a před Yi-Langem se pak ukryjí. Když je hledá, najde knihu, kde se schovali. Je to kniha pěti pěstí a Yi-Lang chce, aby jej to duchové naučili. Pak do kláštera přichází mistr Ši s dívkou Funge. Ta se pustí s Yi-Langem do boje, ale jen tak tréninkově. Poté je zavražděn její otec a ona je po pokusu o pomstu nucena klášter opustit. Zatím vlastník knihy chodí, zabíjí a Yi-Lang trénuje kung fu s duchy. A chce se nepříteli postavit. Dostává svolení opustit klášter, ale musí nejprve porazit osmnáct bojovníků. Což Yi-Lang dokáže. A pak opouští klášter a setkává se s nepřítelem tváří v tvář…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sedm pěstí
Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:40 - 22:40

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Kaskadérky

21:50 - 22:55

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

17 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:45 - 22:55

52 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama