Zari
ohodnotit

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim vs. the World

Další název:
Scott Pilgrim's Precious Little Life; Scott Pilgrim proti celému svetu; Scott Pilgrim proti zvyšku sveta
Rok:
2010
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
14.10.2010
„Někdy láska doopravdy bolí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Režisér a scénárista Edgar Wright přináší adaptaci prvního svazku z šestidílné komiksové série Bryana Lee O’Malleyho. Divákům představí třiadvacetiletého torontského flákače Scotta Pilgrima (Michael Cera). Scott hraje na baskytaru v mizerné kapele Sex Bob-omb, bydlí v malinkém bytě s gay kamarádem Wallacem a právě začal chodit se středoškolačkou. Zanedlouho ale narazí na Ramonu (Mary Elizabeth Winstead), do které se okamžitě zamiluje. Aby si ji získal, ale musí na způsob počítačových her porazit sedm bossů. Ti jsou shodou okolností představitelé Ramoniných zlých ex-přítelů.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Scott Pilgrim proti zbytku světa je všechno, jen ne tradiční film. Roztomile potrhlá romantická komedie říznutá akcí, světem videoher a vizuálními i slovními fóry snad v každé vteřině pochází z dílny Edgara Wrighta, který už párkrát prokázal, že mu není nic svaté. Ani nebezpeční zombíci (Soumrak mrtých) nebo příliš aktivní důchodci (Jednotka příliš rychlého nasazení). Scott Pilgrim vám pro změnu ukáže, jak moc lze také trpět pro lásku.

Scottu Pilgrimovi (Michael Cera) je dvaadvacet, žije na úkor svého homosexuálního spolubydlícího (Kieran Culkin), hraje v garážové kapele Sex Bob – omb a stylem pásové výroby balí jednu holku za druhou. Scott nikdy neměl problém ulovit jakoukoliv kost. Spíš mu dělalo potíže ji následně zahodit. Teď ale nastal čas, aby i on poznal, jak láska bolí. Jmenuje se Ramona (Mary Elizabeth Winstead), má nejmodřejší vlasy na světě a Scott se do ní na první pohled, nenapravitelně a bezhlavě zamiloval. Jejich společné zářivé budoucnosti nic nebrání, tedy aspoň Scott si to myslí. Jenomže zatímco jemu se stačí zbavit aktuální přítelkyně, dětinské fanynky jeho kapely, Ramona s sebou vleče děsivé prokletí. Ve zkratce – každý, kdo s ní chce chodit, musí nejdřív porazit sedm jejích bývalých partnerů. Bohužel nikoliv ve slovním fotbale, ale v boji na život a na smrt. Jiný by couvl, ale Scott je skutečně zamilovaný až po uši, a tak ho v příštích pár dnech čekají bizarní a potenciálně smrtonosná setkání mimo jiné se skateboardovou legendou, rockovou hvězdou inklinující k veganství, dvěma identickými dýdžeji, jejichž muzika může zabít, nebo s věčně naštvanou lesbou. Ano, s těmi všemi Ramona v minulosti chodila a právě oni chtějí zařídit, aby Scottova pohádka neměla šťastný konec.

Scott Pilgrim proti zbytku světa je adaptací stejnojmenné populární komiksové série Bryana Lee O´Malleyho. Producent Marc Platt tvrdí, že jeho setkání se Scottem Pilgrimem byla láska na první přečtení. „Je to příběh normálních současných mladých lidí, jen v sobě navíc obsahuje prvky kung fu, anime, mangy a starých videoher. Věděl jsem, že by z toho mohl být dobrý film,“ říká Platt. V žádném případě nejde o otrocké převedení předlohy na plátno, o čemž svědčí nejen pětiletý vývoj scénáře, ale také angažování Edgara Wrighta, režiséra a spoluscenáristy, který má svůj vlastní osobitý přístup a vždycky se snaží ubavit diváka až do bezvědomí, což už se mu párkrát podařilo.

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Nová láska Scotta Pilgrima má zásadní a podivnou překážku: podlý spolek bývalých partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby odstranili každého nového nápadníka. Pokud chce vyhrát její lásku, musí je všechny zničit...

Seznamte se se Scottem Pilgrimem – okouzlujícím a nezaměstnaným basovým kytaristou skupiny Sex Bob-Omb, který ve svých dvaadvaceti letech potkal dívku svých snů... doslova. Jakým způsobem však může získat srdce tajemné a nepolapitelné Ramony Flowersové, když se ho snaží zabít jejích sedm podlých bývalých partnerů?

Scott Pilgrim nikdy neměl problém s balením holek. Naopak, daleko obtížnější bylo se jich zbavit. Od dívky, která mu zlomila srdce – a nyní je zpátky ve městě – po puberťácké chvění, jenž s ním otřáslo, když mu na kolečkových bruslích vstoupila do života Ramona, láska nebyla snadná. Scott nicméně brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka má velmi neobvyklé břemeno: podlý spolek bývalých partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby odstranili každého nového nápadníka. Ve chvíli, kdy se začne Scott s Ramonou sbližovat, objeví se na scéně krutá sebranka z její minulosti – nechvalně známý skateboardista, veganská rocková hvězda nebo hrůzostrašná jednovaječná dvojčata. Ve snaze získat právo na svou lásku je Scott bude muset všechny zničit, dřív, než oni zničí jeho.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing


Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Scottu Pilgrimovi je dvaadvacet, je nezaměstnaný, žije na úkor svého gay kamaráda a hraje na basovou kytaru v rockové kapele „Sex Bobomb“. Chodí se sedmnáctiletou středoškolačkou Knives, která je velkou fanynkou jeho kapely. Ale protože je nesmělý, je vše zatím platonické.

Pak se mu jednoho dne zdá o úžasné holce s fialovými vlasy a druhý den ji potká na party. Jmenuje se Ramona, její vlasy mění barvu jako na běžícím pásu a Scott se do ní na první pohled zamiluje.

Scott nicméně brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka má velmi neobvyklé břemeno. Je jím podlý spolek jejích bývalých partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby odstranili každého nového nápadníka. Celkem jich je sedm.

Ve chvíli, kdy se začne Scott s Ramonou sbližovat, začne se na scéně postupně objevovat krutá sebranka z její minulosti – podivný Ind oblečený jako pirát, nechvalně známý skateboardista, veganská rocková hvězda, věčně naštvaná lesba nebo japonská dýdžejská dvojčata. Celkem jich je sedm a Scott je musí všechny zlikvidovat v boji na život a na smrt jako v počítačových hrách. Scott v sobě kupodivu objeví vlastnosti bojovníka a v divokých bitkách vždy zvítězí, zatímco soupeři se rozpadnou na drobné mince.

Nejtěžší bude samozřejmě poslední boj se zákeřným hudebním producentem Gideonem, který nejenže skupinu bývalých stvořil, ale i se Ramoně dostal do hlavy. Doslova.

Během soutěže o smlouvu na profi album se s Gideonem utká a nebýt extra života, který Scott získal, zemřel by. S pomocí Ramony a Knives se mu ho nakonec podaří zlikvidovat.

Teď stojí před nejtěžším rozhodnutím, kterou dívku si vybrat. Knives, nebo Ramonu? Knives mu odpustí, že ji podváděl, a řekne mu, že je pro něj stejně moc dobrá. A tak Scott vítězně odchází s Ramonou.

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Scott Pilgrim proti zbytku světa je všechno, jen ne tradiční film. Roztomile potrhlá romantická komedie říznutá akcí, světem videoher a vizuálními i slovními fóry snad v každé vteřině pochází z dílny Edgara Wrighta, který už párkrát prokázal, že mu není nic svaté. Ani nebezpeční zombíci (Soumrak mrtých) nebo příliš aktivní důchodci (Jednotka příliš rychlého nasazení). Scott Pilgrim vám pro změnu ukáže, jak moc lze také trpět pro lásku.

Petr Slavík, PR / Media Bontonfilm


Popis / Obsah / Info k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa
Režisér Edgar Wright (nar. 1974) se v akční hudební komedii Scott Pilgrim proti zbytku světa vcelku zdařile pokouší posunout oblíbený žánr komiksového filmu směrem k mladému publiku. Činí tak zcela v souladu s předlohou, tedy s úvodním dílem komiksové série Bryana Leeho O’Malleyho. Kromě tradičních komiksových prvků (včetně asijských komiksů) se tak inspiruje i moderními videohrami a používá v obraze grafické prvky (komiksová „citoslovce“, vysvětlující titulky) či kreslené animované vsuvky. Zároveň klade důraz na vizuální věrnost předloze, již ovšem doplňuje o prudký spád děje a četné akční scény. – Titulní hrdina, dvaadvacetiletý mladík, který má navzdory svému vzhledu a naivitě údajně úspěchy u dívek, hraje v garážové kapele a chodí se sedmnáctiletou kanadskou Číňankou Kim. Dá však před ní přednost záhadné dívce ze snu Ramoně, do níž se rázem zamiluje. Záhy zjistí, že se musí kvůli své lásce postavit proti sedmi jejím dřívějším partnerům (včetně jedné lesby a japonských dvojčat), kteří pod vedením zhrzeného a zákeřného hudebního producenta Gideona usilují o jeho život. Scott v sobě kupodivu objeví vlastnosti bojovníka a v divokých bitkách vždy zvítězí, zatímco soupeři se rozpadnou na drobné mince. – Snímek, zasazený do Toronta, je sice natočen se zručností a nadhledem, ve výsledku je však poněkud zmatený, plochý a odtažitý.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

10:15 - 10:35

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

62 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marián Čekovský

Čekovský Marián

Naposled navštívené:
Marián Čekovský

Čekovský Marián