Zari
ohodnotit

Samuraj

Le samourai

Další název:
Der eiskalte Engel
Žánr:
Země:
Rok:
1967
Délka:
95 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Samuraj
Gangsterský snímek Jeana-Peirra Melvilla Le samourai se zabývá samurajským mýtem a stává se klasickým dílem svého žánru.

Pařížský zabiják Jeff Costello vykonává své povolání vždy chladně a přesně. Zabíjí pro peníze, zcela bezcitně. Jednou na zakázku zločineckého syndikátu zastřelí majitele nočního klubu. Policie ví, že pachatelem je Jeff, ale nemůže ho usvědčit, protože má perfektní alibi. Jeho chlebodárci ho však chtělí obětovat, protože ho policie neustále sleduje, a tím je pro ně nebezpečný. Když si gangster vyzvedne svou odměnu, je postřelen a podaří se mu jen náhodou uniknout. Nemá potom jiný cíl než pomstít tuto zradu. Naoko přijme další zakázku, ale jenom proto, aby se - pronásledován policií i syndikátem - přiblížil k šéfovi bandy. Když se dostane do úzkých, spáchá po svém jakési harakiri: nechá se zastřelit policií.

Režisér Jean-Pierre Melville stylizuje Costella-Delona do umělé postavy, její hnutí jsou redukována na pár málo kontrolovaných gest. Na sebe soustředěný zabiják se jeví v době všeobecné osamělosti jako poslední hrdinský typ, který je ve svém citovém chladu téměř nevinný a přes svůj předčasný konec v podstatě nepřemožitelný a o své smrti rozhodne sám.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Samuraj
Kriminální drama podle románu Goana McLeoda The Ronin. Hrdinou je nájemný zabiják, který nemá žádné přátele, ale zná jen objednavatele a oběť. Jen s jedním životem je spojen, s malým ptáčkem ve svém holém pokoji, jehož rozčílené pípání ho varuje před vetřelcem. Během plnění jedné zakázky, kdy má zlikvidovat majitele baru, nastanou komplikace, jež vyústí ve zbytečnou smrt...

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

55 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

5 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gabrielle D. West

West Gabrielle D.

Naposled navštívené:
Gabrielle D. West

West Gabrielle D.