Zari
ohodnotit

Samson a Dalila

Samson and Delilah

Další název:
Samson & Delilah
Žánr:
Země:
Rok:
2009
Délka:
101 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Samson a Dalila
Samson a Dalila žijí v komunitě původních obyvatel Austrálie v Bohem zapomenutém kraji uprostřed pouště, kde je každý den stejný jako ten předchozí, vše se cyklicky opakuje a zůstává neměnné a nezdá se, že by to někomu vadilo. Samsonovi je patnáct, rád loví, čichá lepidlo a benzin a také miluje hudbu. Dobrosrdečná Dalila žije s babičkou, která jednoho dne zemře. Rodina si myslí, že je to Dalilina vina, a dívku potrestá. Pak Dalila potkává Samsona a rodí se velká láska. City zůstávají nevyřčené, jelikož slova nejsou tím hlavním prostředkem, jímž spolu Aboriginálové komunikují. Samson a Dalila se vydávají do města, ale jelikož nemají žádné peníze, živoří spolu pod mostem. Začínají s drobnými krádežemi a z Dalily se pomalu stává jiný člověk. Mladí lidé zjišťují, že život mimo jejich komunitu může být velice krutý. Ve filmu s úchvatnou kamerou a působivým soundtrackem excelují neherci Rowan McNamara a Marissa Gibsonová. Režisér Warwick Thornton, který sám má aboriginálské kořeny, si za tento nádherný netradiční milostný příběh odnesl z festivalu v Cannes prestižní Zlatou kameru, cenu za nejlepší debut udělovanou napříč všemi sekcemi.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Samson a Dalila
Samson, drzý 15-tiletý chlapec, a Dalila, skromné 14-tileté děvče v izolované aboriginské komunitě v pouštní oblasti střední Austrálie. Život se tu odvíjí v stereotypním cyklu. Den po dni - nic se nemění, vše zůstává stejné a nikoho nic nezajímá. V důsledku náhodné tragedie jsou oba tínejdři nuceni opustit domov a vydat se na cestu do neznáma. Chlapec i děvče brzo zjistí, že život mimo jejich společenství je krutý. Navzdory společnému hladu a ústrkům se do sebe zamilují. A to je vše, co mají. Taková je realita. Ztracení, nežádoucí a psamělí objeví, že život není vždy fair, ale láska nikdy neodsuzuje.
"Cesta diváků přes temnotu se rozjasní na konci příběhu. Tím světlem je nekonvenční láska mladého páru. Jejich výzvy a boje jsou inspirované výjevy, které vidím každodenně při vlastní cestě životem ve střední Austrálii. Realita je skutečně taková." Warwick Thornton
Katalog ArtFilmFestu 2009/37


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Komu straší ve věži

Komu straší ve věži
Komu straší ve věži

Terezie Brzková

Brzková Terezie

Naposled navštívené:
Komu straší ve věži

Komu straší ve věži
Komu straší ve věži

Terezie Brzková

Brzková Terezie