Zari
ohodnotit

Sama v čase normálnosti [TV film]

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
99 minut
„V každé době bychom měli vědět, co je a co není normální.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sama v čase normálnosti
Vítězný text ze scenáristické soutěže, vypsané Centrem dramatické, divadelní a hudební tvorby v roce 2007 na téma normalizace, napsala Lucie Konášová a zavede nás do roku 1977. Každý den nemocniční vrchní sestry Marty je jen vyčerpávajícím kolotočem těch nejúmornějších povinností. Nedávno ovdověla a je sama se svým dospívajícím synem. Na nic si nestěžuje, sama sebe jakožto pravověrná komunistka přesvědčuje, že žije v ráji a v bezpečí. Všechno kolem ní je přece normální. Všichni očekávají vysněné lepší zítřky. Ale pak přichází zlom, který otočí její život naruby. Do její samoty vstoupí mladý přidrzlý nemocniční údržbář Oskar s vlasy až po lopatky a s názory, které rozmetají Martin bezpečný normální svět na atomy. Vztah k nekonformnímu mladíkovi změní všechny dosavadní životní jistoty tak, jak to bylo možné v socialistickém režimu, v časech "normálnosti".
Režisér Viktor Polesný obsadil do hlavních rolí přesvědčivou Nelu Boudovou a Daniela Bambase jako mladého sympatického rebela Oskara. V dalších rolích uvidíte ještě například Zdenu Herfortovou, Hanu Igonda-Ševčíkovou, Jana Kačera, Davida Prachaře, Pavla Nečase a další.
Scenáristka Lucie Konášová je autorkou řady úspěšných televizních děl, např. seriály "Dobrá čtvrť", "Nemocnice na kraji města ? nové osudy", filmy "Operace Silver A", "Vůně vanilky", pohádka "Anděl Páně".
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sama v čase normálnosti
Píše se rok 1977 a každý den nemocniční vrchní sestry Marty je jen vyčerpávajícím kolotočem těch nejúmornějších povinností. Nedávno ovdověla a je sama se svým dospívajícím synem. Na nic si nestěžuje, sama sebe jakožto pravověrná komunistka přesvědčuje, že žije v ráji a v bezpečí. Všechno kolem ní je přece normální. Všichni očekávají vysněné „lepší zítřky“. Ale pak přichází zlom, který otočí Martin život naruby… Do její samoty vstoupí mladý přidrzlý nemocniční údržbář Oskar s vlasy až po lopatky a s názory, které rozmetají Martin bezpečný „normální“ svět na atomy. Vztah k nekonformnímu mladíkovi změní všechny dosavadní životní jistoty tak, jak to bylo možné v socialistickém režimu, v časech „normálnosti“.
Česká televize 2011


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

20:10 - 21:10

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

34 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

20:15 - 21:40

39 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama