Zari
ohodnotit

Salt

Rok:
2010
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2010
„Snaha prokázat nevinu jen podněcuje dohady o skutečných motivech.“
Popis / Obsah / Info k filmu Salt
Angelina Jolie, v roli tajné, spolehlivé a loajální agentky CIA, která si myslí, že ji nemůže nic ohrozit v její práci, ale to jenom do té doby, než jí jeden ruský přeběhlík, nařkne, že je agentem pro dvě strany a má úkol zabít amerického prezidenta. Nyní se obrátila karta, kdy ona musí jít do protiútoku a využít všechny svoje schopnosti tajné agentky, vyhnouti se dopadení, odhalit mocné tajemství, které by mohlo změnit světové dějiny a hlavně zmařit atentát na prezidenta...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Salt
Agentka CIA Evelyn Salt přísahala oddanost a věrnost své zemi. Její loajalita je však vystavěna tvrdému testu, když je obviněna ze spolupráce s ruskou tajnou službou. Salt musí utíkat a bojovat proti vlastním lidem, a s užitím svých nejlepších schopností prokázat svou nevinu. Ve vzduchu však stále visí nezodpovězená otázka: "Kdo je Salt?"


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Salt
Evelyn pracuje pro CIA a ocitá se po prozrazené akci v čínském vězení. Její tvrdohlavý manžel však začne celou věc propírat v médiích takovým způsobem, až se vládě vyplatí vyjednávání namísto publicity. Po návratu se Evelyn rychle vrátí do zaměstnání a opět platí za jednoho z největších profesionálů svého oboru. Jednoho dne je zadržen přeběhlý ruský agent, který při výslechu prozradí, že v CIA je ukryt ruský agent, který má v New Yorku zabít prezidenta. A tím je podle jeho slov Evelyn Salt. Její manžel je od té doby nezvěstný a ona začne jednat na vlastní pěst. Na útěku využívá veškerých svých schopností a mnoholetých zkušeností, aby unikla svým pronásledovatelům. Závod s časem o odhalení pravdy pokračuje. Ve vzduchu stále visí otázka: co je Salt vlastně zač?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Salt
Tvůrce řady politických a špionážních thrillerů Phillip Noyce natočil ve stejném žánru i snímek Salt (česky správně Saltová). Titulní hrdinkou je odvážná agentka CIA, která je rafinovaným ruským přeběhlíkem obviněna, že ve skutečnosti je ruskou spící špionkou, právě aktivovanou na vraždu ruského prezidenta, který přijel do New Yorku kvůli pohřbu viceprezidenta. Cílem složitého komplotu je vyvolat válečný konflikt a obnovit slávu Ruska jako první světové velmoci. Evelyn Saltové nezbývá nic jiného než uprchnout a při útěku zabránit nejhoršímu. Nakonec vyjde najevo, že hlavním zlosynem byl kromě iniciátora celé akce, lstivého hlavouna z dob komunistické rozvědky Orlova, Evelynin zrádný kolega a přítel Ted Winter, jinak též odchovanec Orlovovy sovětské špionské školy.

Scenárista Kurt Wimmer psal bondovsky či bourneovsky laděný příběh pro mužského protagonistu, kvůli zájmu Angeliny Jolieové byl však scénář přepsán jí na tělo. Herečka se tak vrátila ke svým oblíbeným ženským postavám bez bázně a hany. Hollywoodští filmaři opět dokázali natočit řemeslně odvedenou akční podívanou s množstvím honiček a přestřelek a s přesahem do vysoké politiky, jako obvykle však zůstali na štíru s logikou. Jednostrunný děj vychází z oblíbených spikleneckých teorií. Film se ovšem strefil přesně do aféry s ruskými spícími agenty ve Spojených státech...

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

117 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Já, Šapovalov

Já, Šapovalov

Naposled navštívené:
Já, Šapovalov

Já, Šapovalov