Zari
ohodnotit

Sahara

Rok:
1984
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
1.11.1989
„Stopy, které končí v rozpáleném písku pouště“
Popis / Obsah / Info k filmu Sahara
Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn) práce jako každá jiná. Když se ale ti dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničícím svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sahara
Převlečená za muže, zúčastní se Dale v roce 1927 rallye pouští. I přes intriky rivalů překonává všechny těžkosti a získá i srdce mladého šácha Jaffara.

Autor/Zdroj: /Popis


Popis / Obsah / Info k filmu Sahara
Zdá se, že v posledních letech filmaře stále více přitahuje největší světová poušť. Z titulů u nás uvedených můžeme připomenout např. Návrat černého hřebce), Let Sfingy, pasáže z Muže a ženy po dvaceti letech anebo španělský snímek Srpnový měsíc. Ve španělské produkci také vznikl film Antonia R. Cabala Sahara. Byl inspirován skutečnou událostí z roku 1973 a zachycuje dobrodružné, tragicky končící putováni tří mladých, lehkomyslných Evropanů, dvou Španělů a Francouzky, napříč pouští. Proměny vztahů mezi trojicí tvoří vlastně jen druhý plán díla, jehož základní hodnotou je dokumentárně zachycené prostředí drsné, nehostinné přírody, okouzlující někdy svou krásou, jindy nemilosrdně útočící na „vetřelce“. Režisér Cabal realizoval svůj film na místech, která znal ze svých cest. Zorganizoval karavanu osmi vozidel, jež projela trasu alžírské části Sahary z Tarigu přes Tamanrasset až do Djanetu (celkem 9000 km). Dvacetičlenný štáb tedy filmoval na autentických místech. Zvláště cenné jsou sekvence z prostředí Tuaregů, v nichž se tito nomádi poprvé objevují v hraném filmu. Snímek Sahara tedy není jen fikcí, nýbrž i svědectvím a zároveň varováním (aktuálním pro mladé lidi v západní Evropě) před lehkomyslností a falešnými představami o cestování v extrémních podmínkách. - Nezaměňujte ovšem tento španělský snímek se stejnojmenným americkým (u nás neuvedeným) titulem z roku 1983, který režíroval Andrew V. McLaglen a v němž hlavní roli vytvořila Brooke Shieldsová.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

32 minut již uběhlo
103 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Soukromé očko (Sing si lip yan)

Soukromé očko
Sing si lip yan

Naposled navštívené:
Soukromé očko (Sing si lip yan)

Soukromé očko
Sing si lip yan