Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Sabrina

Rok:
1995
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
21.3.1996
„Po filmu Pretty Woman přichází opět moderní pohádka o lásce, kráse a penězích“
Popis / Obsah / Info k filmu Sabrina
Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje v bohaté rodině. Je zamilovaná do Davida, syna zaměstnavatelky otce, ale ten o obyčejnou chudou dívku nejeví zájem. Sabrina odjíždí na zkušenou do Paříže pracovat pro časopis Vogue. Vrací se jako elegantní, půvabná mladá dáma. David je okouzlen, ale už je vázán ke své snoubence Elizabeth. Starší bratr Davida a jeho matka vymyslí plán, jak odstranit Sabrinu z cesty.


Autor: Serpentina

Popis / Obsah / Info k filmu Sabrina
Americká romantická komedie Sabrina je remakem stejnojmenného filmu Billyho Wildera z roku 1954, natočeného podle úispéšné divadelní hry Samuela Taylora. Renomovaný režisér Sydney Pollack (podílel se také na produkci snímku) patří mezi obdivovatele společenských melodramat klasického Hollywoodu a často se jimi při své práci inspiruje. - Vyprávění o chudé Popelce, která díky své píli a dobrotě srdce získá ruku bohatého a moudrého prince, patří mezi nejčastěji využívané příběhy továrny na sny, a ani moderní reálie
nemohou potlačit jeho pohádkovost. Sabrina Fairchildová je dcerou šoféra miliardářské rodiny Larrabeeových. Eleganci a přepych pro ni od dětství ztělesnuje mladší syn paní Larrabeeové, hezký sukničkář David. Ten však o nehezkou, bezvýznamnou dívku nikdy ani nezavadí pohledem Sabrina stráví nějaký čas v Pařiži, kde se z ošklivého kačátka promění vpůvabnou a dobře oblečenou mladou dámu. Po návratu domů milovaného Davida skutečně okouzlí. Ten má však před svatbou s bohatou Elizabeth Tysonovou: Nic netušící Sabrina brání výhodnému sňatku, který pro rodinu představuje. prcvní krok k důležité fúzi s Tysonovou firmou. Davidův starší bratr Linus, jenž pomáhá matce šéfovat rodinný podnik, se rozhodne dívku odklidit z cesty a odloudit
bratrovi. Osamělému staromládeneckému morousovi však půvabná dívka proti jeho vůli tak učaruje, že muž svou pragmatickou hru nedokáže dokončit. Sabrina si přestane být jistá, zda je David skutečně tím pravým mužem, s nimž by dokázala být šťastná. Nezvyklý citový trojúhelník se však nakonec samozřejmě vyřeší ke spokojenosti všech zúčástněných - a hlavně diváků. - Autoři nové verze sázeji na zajímavé charaktery víc, než na dobře vystavěný příběh. Ten má řadu nevěrohodných zvratů a místy působí značně rozvlekle, takže se Widerovu originálu nemůže rovnat. Vyprávění naštěstí nepostrádá vedle vydatné porce sentimentu občasnou ironii. Hlavní podíl na atraktivnosti snímku má však dvojice hlavních představitelů. Harrisonu Fordovi (Linus) a Julii Ormondové (Sabrina) navíc zdařile sekunduje Gregg Kinnear v postavě Davida. V menší roli hrdinčiny přítelkyně se objevuje Fanny Ardantová.

Filmový přehled

Romantická komedie o tom, kdo nakonec získá lásku krásné Sabriny, která vyrůstala po jejich milionářském boku jako chudá dcera řidiče. Bude to starší z bratrů, seriózní a pracovitý Linus, nebo mladší David, prohnaný playboy, který si s prací odmítá tykat?

Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sabrina (1954)

 Sabrina (1954)
Sabrina n
 
Žánr: komedie / drama / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Billy Wilder

(remake)

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:40 - 22:40

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

21:20 - 21:50

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

21:45 - 22:20

1 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:45 - 22:55

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Reklama