Zari
ohodnotit

S tebou mě baví svět

Další název:
What a Wonderful World with You
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1983
„Tři muži, tři ženy a šest dětí v báječné komedii o vzpouře manželek a neobvyklé prázdninové cestě.“
Popis / Obsah / Info k filmu S tebou mě baví svět



Tři letití kamarádi – Albert Horák, Michal Adámek a Pepa Bednář – se jako každý rok chystají na pánskou jízdu do Beskyd. Jejich manželky jim však udělají čáru přes rozpočet, když se spolu domluví a nechají pánům na krku všechny malé děti. Každoroční chlapské povyražení se tak stane něčím jako mateřskou školou v zimní přírodě. Ukáže se, že v jistých situacích jsou otcové lepšími mámami nežli mámy samé, což platí hlavně tehdy, když mámy nejsou v dohledu. Jejich výchovné metody jsou velmi svérázné a vyvolávají plno zmatků a úsměvných situací. Zvláště, když přijedou manželky na kontrolu…

Rodinná komedie S tebou mě baví svět je filmovým debutem úspěšné televizní autorky a režisérky Marie Poledňákové. Trojici odvážných otců si zahráli Július Satinský, Václav Postránecký a Pavel Nový, jejich protějšky pak Jana Šulcová, Eliška Balzerová a Zdena Studenková. O tom, že si film získal srdce diváků, svědčí jeho vítězství v anketě Volíme veselohru století.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu S tebou mě baví svět



Jsou komedie, které nestárnou, neokoukají se a potěší pokaždé, když se objeví na obrazovce. Rodinná komedie o neobvyklé prázdninové cestě je jednou z nich, a navíc byla velkým hlasováním televizních diváků vyhlášena jako nejlepší komedie století. Základem příběhu, který byl po řadě úspěšných televizních snímků filmovým debutem režisérky Marie Poledňákové, tvoří zážitky tří starých přátel, pečujících v malebné beskydské chalupě o šest malých dětí. Původně chtěl dirigent Michal s doktorem Albertem a zvukařem Pepou vyrazit na každoroční pánskou jízdu, ale nakonec je všechno jinak. Manželky se totiž vzbouří a rozhodnou, že tentokrát pojedou děti s nimi. Ač je to pořádná čára přes rozpočet, nepropadají kamarádi panice, neboť se domnívají, že jejich výchovné metody jsou stejně dobré, ne-li lepší, než metody jejich manželek. Občas se sice objeví nějaký ten zádrhel v podobě zapomenutých bačkůrek, koupání v čaji nebo ujetého kočárku, ale jinak vše běží hladce. Tedy až do chvíle, kdy se bez ohlášení objeví milující manželky.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu S tebou mě baví svět



Muži - otcové rodin s touhou po dobrodružství - se připravují na další "pánskou jízdu", zimní expedici na hory. Na starost dostanou i své děti, které tak s jejich svéráznými opatrovateli čeká mnoho nevšedních situací. Rodinná komedie S tebou mě baví svět byla filmovým debutem scénáristky a režisérky Marie Poledňákové a stále patří mezi divácky úspěšné filmy.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Špunti na vodě (2017)

 Špunti na vodě (2017)
Špunti na vodě n
 
Žánr: rodinný / komedie
Země: Česká republika
Režie: Jiří Chlumský

(remake)

Prázdniny (2016) [TV seriál]

 Prázdniny (2016) [TV seriál]
Prázdniny n
 
Žánr: rodinný / komedie
Země: Slovenská republika
Režie: Ivan Predmerský

(remake)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vojtěch Matoušek

Matoušek Vojtěch

Naposled navštívené:
Vojtěch Matoušek

Matoušek Vojtěch