Zari
ohodnotit

Ruce pryč od Mississippi

Hände weg von Mississippi

Další název:
Hands off Mississippi; Perfektné prázdniny
Rok:
2007
Délka:
98 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ruce pryč od Mississippi
Konečně prázdniny! Desetiletá Emma vyráží plná radostného očekávání k babičce Dolly na venkov. Tam se ale dovídá, že soused Klipperbusch nedávno zemřel. Jeho jediný žijící příbuzný, synovec Albert, již přemýšlí o tom, jak naloží se svým dědictvím. Což ale znamená, že chce nechat porazit i klisnu Mississippi. Babička Dolly klisnu od skrblíka Alberta odkoupí a daruje ji Emmě. Ale najednou chce Albert klisnu zpět. Je to opravdu láska k zvířeti, která ho k tomu vede? Albert se snaží všemi prostředky klisnu získat zpět a přitom je stále vynalézavější. Ale nepočítal s nápaditostí Emmy a jejích přátel.

První Buckův film pro děti podle stejnojmenného románu Cornelie Funke se odehrává v idylických letních kulisách. Vypráví krimi příběh o dědictví a lásce ke zvířeti. Konflikty mezi dobrem a zlem protagonisté filmu řeší s vtipem i vážností. Film získal letošní německou filmovou cenu Lola za nejlepší film pro děti a mládež.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ruce pryč od Mississippi
Dívka tráví léto na farmě u svých prarodičů, kde je mnoho zvířat, i kobyla jménem Mississippi. Problémy začínají, když se koně chystají prodat. Začne boj o Mississippi. Jedenáctiletá Emma (Zoë Mannhardtová) přichází na prázdniny ke své babičce Dolly (Katharina Thalbachová) na její statek na venkově. Radostně se zvítala s kamarády Leem (Alexander Seidl) a Maxem (Konstantin Kaucher), ale i spoustou zvířátek na statku. Babička má však pro ni i smutnou zprávu - její dlouholetý přítel Klipperbusch nedávno zemřel a v jeho stáji stojí nyní osiřelá klisna Mississippi. Synovec Klipperbuscha Albert Gasmann (Christoph Maria Herbst) má velké plány se strýcovým statkem, ale o koně nemá žádný zájem a chce ho při nejbližší příležitosti prodat na jatka. Emma a Dolly to nechtějí v žádném případě připustit, a tak kobylku od Alberta koupí. Albert však zjistí, že dědictví po strýci získá pouze v tom případě, když se postará o Mississippi. Je jasné, že ji chce tedy zpět. Neštítí se na to použít i ty nejšpinavější triky. Babička, Emma, Leo a veterinář Dr. Knapps (Hans Löw) proto musí Mississippi před hrabivým dědicem zachránit.

Zdroj: TV JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Ruce pryč od Mississippi
Jsou letní prázdniny a desetiletá Ema je zpátky na babiččině farmě se svými milovanými zvířaty, ale tyto prázdniny se zdá, budou úplně jiné. Pan Klipperbusch náhle zemřel a jeho synovec Albert se chce zbavit jeho kobyly Mississippi a na zděděném pozemku chce postavit supermarket. Emina babička Mississippi od Alberta koupí. Ten chce ale najednou koně za každou cenu zpět. Podle závěti pana Klipperbusche totiž může pozemek zdědit pouze za jedné podmínky: bude se dobře starat o kobylu Mississippi. Emma se rozhodne překazit jeho záměry a zachránit před bezohledným Albertem Mississippi i místní obchůdky.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Měsíc je modrý (The Moon Is Blue)

Měsíc je modrý
The Moon Is Blue

Naposled navštívené:
Měsíc je modrý (The Moon Is Blue)

Měsíc je modrý
The Moon Is Blue