Zari
ohodnotit

Rovnováha [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
57 minut
„Televizní film o pevných rodinných poutech a přátelství, které pomohou nalézt životní rovnováhu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rovnováha
Tato psychologická televizní inscenace s vynikající Milenou Dvorskou v hlavní ženské roli byla natočena podle románu Stanislava Rudolfa "Pyžamo po mrtvém". Jana Keplerová, žena středních let s dospělými dětmi, prožívá tragické období - právě pochovala svého manžela, člověka, s nímž spojila svůj život a který byl vždy příkladem věrného manžela a milujícího otce. Byl ale skutečně takový? Po jeho skonu odhaluje šokovaná Jana, že její manžel měl mimomanželský poměr. Ač hluboce zraněna, odmítá si vnitřně připustit pravdu, dostává se do konfliktu s dětmi, zejména s jednou z dcer, která své matce zpříma řekne, že otec rozhodně nebyl příkladem světce a dokonalého člověka. Jana stále více začíná přehodnocovat své vztahy k dětem i ke kolegům na pracovišti...


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Rovnováha
POZOR, SPOILER

Je zjevně po pohřbu. Vdova Jana se loučí s Olinem a Richardem. Zemřel její manžel, a i když ji dcera přemlouvá, aby nechodila do práce, Jana jde. Je zaměstnána v laboratoři.

Čas pomalu běží a krátce po pohřbu volá Richard Vitoušek, kolega zesnulého Vladimíra, a přináší vdově jeho věci ze stolu. Mezi nimi i negativ, na něm uvidí Jana nějakou ženu.

Přijíždí Janin další syn Aleš. Je moc rád, že je doma. Tak jsou všichni pohromadě a Jana začne mluvit o dědictví. A je zle. Hádka dojde tak daleko, že Aleš odchází pryč, aniž musí.

Pak přichází dopis ze spořitelny o půjčce na Vladimírovo jméno. Tak Jana zjistí, že první dvě splátky byly poslány mototechně. Tam zjistí jméno ženy, kterou našla na negativu. Navíc se dozví, že Richard o ní věděl. Jana ji vyhledá a o smrti svého muže poví. Rozpláče ji to.

Martin, nápadník jedné z Janiných dcer, jí sděluje, že si musí Vandu vzít. Také již mají oba plán na bydlení zde v domku. Ale to Jana okamžitě odmítá, to Vandu urazí.

Když pak Vanda zjistí, že je zde na Vánoce Richard, domnívá se, že on je příčina odmítnutí. Bydlí tedy jinde a to způsobí, že jednoho dne má Jana v zaměstnání strašlivý telefonát...


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

16:35 - 17:05

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

16:30 - 17:25

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama