Zari
ohodnotit

Rockeři

Airheads

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
10.11.1994
„Je to nářez!“
Popis / Obsah / Info k filmu Rockeři
Odpočinková komedie z hudebního prostředí nás seznámí se zatím nepříliš úspěšnou kapelou hrající řízný rock'n'roll. Nadsazený děj dokazuje, že v Americe se dá ke slavě dojít jakoukoli cestou..... Hudební fajnšmekry jistě potěší kvalitní výběr skladeb a krátký "štěk" Lemmyho, frontmana britských Motörhead.


Autor: hanzzz

Popis / Obsah / Info k filmu Rockeři
Chazz je velmi citlivý vedoucí, který má jeden velký problém. Chce, aby jeho muzika byla pořádný nářez. Ale všichni producenti nahrávacích studií na jeho hudbu kašlou. Čas pro Chazze a jeho heavy metal konečně přichází! Vyzbrojeni pistolemi (z hračkářství) a svým novým demosnímkem vtrhnou do vysílání místního rádia a dávají světu to, na co čeká.

Snímek režiséra Michaela Lehmanna Rockeři využívá motivu "rebelů proti své vůli" podobným způsobem. jako třeba nedávno uvedený film Senzační únos. Trojice mladíků Chazz, Rex a Pip se původně vloudí do budovy malé rozhlasové stanice KPPX proto, aby zde pokorně nabídla nahrávku své písničky, shodou okolností jsou mladíci vmanipulováni do role teroristů, držících v budově jako rukojmí přítomné zaměstnance stanice. Násilníci, ozbrojení ovšem ve skutečnosti jen dětskými napodobeninami zbraní se stanou středem pozornosti posluchačů i televizních diváků. Chazz a jeho druhové jsou najednou tak populární,
jak jen si mohou přát. Skladba, již chtěli nabídnout k vysílání ovšem v éteru vůbec nezazní; rockeři zklamaně poznávají že spíš než jejich opravdovost a muzikantské kvality veřejnost zajímá způsob, jatým na sebe upozornili. Mládenci jsou nakonec ochotni nést následky své ukvapenosti protože pochopí ,že jejich gesto mělo pro mnoho lidí zásadní význam. Zcyničtělý rozhlasový diskžokej lan dostal chuť do života, Chazzova dívka pochopila, že její přítel není bačkora, a dav
nadšených příznivců se přes hlavy hlídkujících policistů s rebely shodne na tom, že život s kompromisy nemá smysl. - Konvenčně "rebelský" snímek se nepřesvědčivě vlichocuje vkusu mladých diváků. Scenáristé nedokázali využít možností dramacké jednoty místa a času a spolehli se na podivně moralizující, lehce komediální vyprávění, v němž se uplatňuje slavné bezcílné figurkaření hereckých představitelů (výjimkou je Joe Mantegna v roli lana).
-ap-, Filmový přehled 1994/10/19


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama