Duben
ohodnotit

Rituál

The Wicker Man

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
„Některé oběti jsou nezbytné.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rituál



Policajt Edward Malus má ambície stáť sa dedektívom. Tohto zámeru sa vzdá po tragédií, ktorej sa stane svedkom pri výkone svojho povolania. Do zastaveného auta nabúra nákladné auto. Malus dostane list od svojej bývalej priateľky Willow, že jej zmizlo 8-ročné dieťa. Kolegovia ho odhovárajú, že sa im to všetko vidí podozrivé. Malus napriek tomu, že to nie je jeho dieťa, chystá pomôcť svojej priateľke. Pred cesto zistí, že priateľka Willow žije na súkromnom ostrove pri pobreží štátu Washington. Pri dolete jednoduchým lietadlom na ostrove vidí,že obyvatelia žijú akosi zaostalo. Dorazí do hlavného domu osady, kde jeho bývalá láska Willow žije. Počas svojho pátrania po zmiznutom dievčati zistí veľa vecí, najviac ho prekvapí tá, že to zmiznuté dieťa je jeho vlastná dcéra! Ďalej zistí, že na ostrove žijú väčšinou ženy, a že muži tam majú podradnejšie postavenie.

Pri pátraní svojej dcéry sa nestretáva s veľkou ochotou zo strany ostrovánok. Dokonca i Willow zmizla. Malus sa nakoniec stretáva so Summerisle, vedúcou tejto komunity. Naoko s ním ochotne spolupracuje. Vyrozpráva mu, že tento ostrov kúpila jej praprastará matka, aby tu mohli praktizovať kult k Matke Zeme /čo je starý pohanský írsky zvyk/. Summerisles sa prehlasuje sa zastupkyňu Matky Zeme na zemi. Malusovo napätie po stratenej dcére zvúčšuje aj atmosféra okolo dňa s veľkým D, ktorý sa blíži. Zo miestnych kníh sa dozvie, že den D je deň obety Matke Zemi a podľa indícií zistí, že obeť má byť ľudská! Zúfalý policajt urobí všetko preto, aby našiel svoju dcérku, ktorá má byť podľa neho tou ľudskou obeťou.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Rituál



Detektiv Edward Malus (Nicolas Cage) dostává druhou šanci poté, co se mu před lety nepodařilo při automobilové nehodě zachránit matku s dítětem. Jeho expřítelkyně Willow ho požádá o pomoc najít svou ztracenou dceru Rowan. Detektiv se vydává na malý ostrov v Pacifiku, kde Willow s Rowan žily v malé komunitě. Ta se řídí starými pohanskými zvyky a její členové popírají, že by zde Rowan někdy žila a pokud ano, tak je určitě mrtvá. Edward se zaplétá do sítě starodávných tradic a tajemství a čím víc se blíží k nalezení malé holčičky, tím víc se přibližuje k něčemu o čem je zakázané mluvit… k rituálu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

43 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10