Zari
ohodnotit

Riddick

Další název:
Untitled Chronicles of Riddick Sequel; Riddick - Überleben ist seine Rache
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
5.9.2013
Popis / Obsah / Info k filmu Riddick



POZOR SPOILER

Riddick je opět v průšvihu. Je napůl mrtvý na planetě, kde jej hodně zraněného napadají dingo donga, zvířata podobná psům. A protože Riddick potřebuje nabrat sílu a ne bojovat, skryje se před nimi pod kámen, který sám shodil. Pak si vzpomíná, jak se zde vlastně ocitl.

Po souboji s Lordem Králem jej zde vyvezli Vaako se svým zabijákem. V souboji s ním se Riddick přepočítal, a tak zde zůstal trčet.

Nyní se tedy doléčí a jednoho dinga uzme. Také se setkává s obludami - vodními štíry. Ti jsou prudce jedovatí a Riddick se jejich jedem úmyslně nakazí, aby pak jejich kousnutí přežil. Když je přemůže, dostává se na druhou část planety, kde najde obydlí určené žoldákům. Zde nalezne spousty užitečných věcí, které si ihned přisvojí. Poté se zde objevuje vesmírná loď, z ní vystoupí šest mužů. Velí jim Santana. Ten nejprve přikazuje nejmladšímu Lunovi, aby propustil zajatkyni, což on udělá. Žena utíká, ale ne daleko, protože ji Santana střelí do zad. Její smrt vidí zblízka Riddick a nemůže už nic udělat. Santana je lovec lidí a vyhrožuje Riddickovi, že jeho hlava skončí v bedně. Pak přistane další loď se třemi muži a ženou jménem Dahl. Ti po Riddickovi pasou také. Muž, který jim velí, je Johns, otec toho muže, který kdysi převážel Riddicka z vězení do vězení, a ztroskotali tehdy na planetě s černočernou tmou. Tyhle dvě skupiny se rády mít nebudou. Santana „machruje“, ale za jeden večer mu Riddick zlikviduje hlídacího robota Kyklopa a tři muže, aniž jej kdokoli zahlédl. I nadále si s oběma skupinami dělá, co chce. Je všude a nikdo jej nevidí. Dokonce jim vybere super zabezpečenou skříňku a jim chvilku trvá, než na to přijdou. To je navzteká a vyrazí na Riddicka spolu. Ten chce vyjednávat, což se částečně daří. Ale po konci jednání je napaden a zabit jeho dingo dongo. A nebýt Dahl a její snajperky se zvláštními střelami, nedostali by jej. Ale i když je jejich zajatec, nedává na sobě nic znát a znovu je varuje před jiným nebezpečím, které se po chvíli ukáže. Ihned na něj doplácí jeden muž a vzápětí dojíždí Santana na Riddickovu hrozbu o tom, když mu sundají pouta. Další bitvu musí rozhodnout všichni společně. Zlo, které proti nim stojí, však asi nemají šanci zdolat…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Riddick



Zrazen vlastními druhy a ponechán napospas smrti na pusté planetě. Riddick bojuje o přežití proti cizím predátorům a stává se silnějším a nebezpečnějším, než kdykoliv předtím. Brzy na to se lovci odměn z celé galaxie nevědomky stávají pěšáky v jeho plánu na cestě za pomstou. S jeho nepřáteli, přesně tam, kde je chce mít, rozpoutá Riddick brutální útok pomsty před návratem na svou rodnou planetu Furya, aby ji zachránil před zničením.


Popis / Obsah / Info k filmu Riddick



Po snímcích Černočerná tma (1999, FP 6/2000) a Riddick: Kronika temna (FP 9/2004) přichází scenárista a režisér David Twohy s třetím dílem příběhů vesmírného psance, nazvaným prostě Riddick. Postava je pevně spjatá s holohlavým svalovcem s hlubokým hlasem Vinem Dieselem, který tu opět předvádí své jednostranné vlohy, dané zejména muskulaturou a strohým ironickým projevem. – Riddick je po intrikách na planetě Helion Prime, kde se měl stát Lordem Vůdcem Smrtihlavů, vysazen na pusté vyprahlé planetě, kde jen tak tak unikne smrti. Setkává se tu s místní faunou, představovanou mj. dravými zmutovanými psy dingo-dongo a s jedovatými škorpioními hady, odkázanými na vodu. Ochočí si štěně dingo-donga. Muž, který (po dávné operaci očí) dobře vidí jen ve tmě, vyšle z opuštěné žoldácké stanice nouzový signál. Záhy zde postupně přistanou kosmické lodě s dvěma týmy lovců lidí, kteří ho chtějí kvůli vysoké odměně dostat. Jedno komando vede primitivní žoldák Santana, druhé Boss Johns, který má s Riddickem nevyřízené účty kvůli smrti svého syna. Psanec se zpočátku marně snaží o dohodu: chce odletět sám na jedné lodi. Proto začne žoldáky postupně likvidovat. Do souboje jednoho proti jedenácti rozhodujícím způsobem zasáhne počasí: přijde bouře a déšť a lidé jsou napadení hady. Po četných epizodách se musejí nepřátelé kvůli záchraně holých životů spojit. Z planety nakonec odlétají tři přeživší žoldáci v jedné lodi a Riddick v druhé. – Jedná se o typickou počítačovou „vyvražďovačku“, v níž ten zdánlivě slabší má většinou navrch. Ke slovu přicházejí nejrůznější technické vymoženosti a horké i chladné zbraně.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Riddick: Kronika temna (2004)

 Riddick: Kronika temna (2004)
Riddick: Kronika temna n
The Chronicles of Riddick
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Twohy

(pokračování)

Černočerná tma (2000)

 Černočerná tma (2000)
Černočerná tma n
Pitch Black
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Twohy

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Gschlacht

Gschlacht Martin

Naposled navštívené:
Martin Gschlacht

Gschlacht Martin