Zari
ohodnotit

Rekvalifikace

Další název:
Retraining
Rok:
2011
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
26.5.2011
„Vtipná komedie Vlada Štancela“
Popis / Obsah / Info k filmu Rekvalifikace
POZOR SPOILER

Zatím co strážník pomáhá babce, je kousek od něj páchán závažný zločin. Mladý muž Milan Zrzavý hledá práci. Z prvního možného místa je vyhozen. Neuspěje ani jako recepční, ani jako řidič. V baru se opíjí velkopodnikatel Oskar Vyvadil se svým bodyguardem Žoržem. Za velkou sumu peněz ukecá dívku na sex. Milan je na rekvalifikačním kurzu a Oskar je na odběru spermatu. Pak se chce uklidnit, ale nechce mezi lidi. Za peníze si však s Žoržem pronajmou hřbitov. Tam je klid. Při hře přijdou na to, že potřebují dalšího zaměstnance. Oskarova žena Karolína se dozví, že Oskar nemůže mít děti, a Milan s manželkou si jdou půjčit peníze k sousedům. Karolína uspořádá něco jako konkurs mužů, jako případného „oplodnitele“. Nakonec tak učiní Milan. Zdá se, že budou všichni spokojeni…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Rekvalifikace
Film Rekvalifikace mapuje situaci člověka, který svým věkem přesáhl padesátku, přišel ne vlastní vinou o práci, a nyní ji hledá. Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti. Mafiáni Oskar se Žoržem si užívají života plnými doušky. Mají na to. Je vůbec něco, co by si nemohli dovolit? Jestli něco takového existuje, uvidíte ve filmu plném absurdit, paradoxů a humoru.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rekvalifikace
Komedie o tom, jak je těžké najít práci, když nejste zrovna mladík plný svěží energie v nejlepších letech, kterému svět leží u nohou.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rekvalifikace
Režisér Vlado Štancel natočil v poloamatérských podmínkách hořkou komedii Rekvalifikace, reflektující obtíže propuštěných padesátníků při hledání nové práce. - Herec Milan přišel o místo a bezvýsledně se snaží získat zaměstnání. Má problém uživit velkou rodinu, zatímco manželka podnikatelského mafiána Karolína marně touží aspoň po jednom potomkovi. Jejich cesty se spojí v momentě, kdy žena hledá dárce kvalitního semene a Milan stále nemá práci… - Jednoduchý a lascivní film, těžící z absurdit dnešní doby, využívá principy grotesky (zejména v protagonistových vizích). Tvůrci si však počínali dosti neobratně, takže jejich dílko nemůže konkurovat ani běžné české produkci obdobného ražení.

-dh-, Filmový přehled 2011/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Špinavé ulice (1973)

22:30 - 00:20

68 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:05 - 00:00

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Reklama