Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Rekrut Willie Winkie
Malá Priscilla Williams - Shirley Temple cestuje se svou matkou Joyce, za svým dědečkem. Otec padl a dědeček-plukovník britské armády je pozval do anglické posádky v Indii. Hned po příjezdu je svědkem zajetí indického vůdce povstalců proti Británii - Khody Khana. Pro Wee, jak jí říkají není armáda a uniformy nic nového. Dostane uniformu vojáka, malou pušku, a poctivě je vyučována skotským seržantem, dobrákem MacDuffem. Svým milým způsobem se seznámí i s rebelem Khoda Kanem, a ten jí vypráví o své zemi a lidech v ní. Na taneční zábavě si s její matkou Joyce velmi přeje zatančit pohledný poručík Brandes, který však měl dohlížet na zajatce. Tomu se podaří uprchnout a Brandes je za tento prohřešek zatčen a uvězněn.
Wee se nechá vylákat dobrotivě se tvářícím sluhou Mohamethem (jinak vyzvědačem pro rebely) na tajný výlet do hor. Hrozí ji smrtelné nebezpečí, protože vůdcové v případě, že nebudou splněny jejich podmínky a požadavky chtějí Priscillu pro výstrahu zabít....

MartaH-claraB


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Rekrut Willie Winkie
"Rekrut Willie Winkie" je americký film, natočený podle povídky Rudyarda Kiplinga. Tento opěvovatel mužských ctností, smyslu pro povinnost, statečnost, poctivost, kamarádství, na nichž byla vybudována velikost britského imperia, také v této povídce staví do popředí těžký život britských vojenských posádek na hranicích Indie, vystavených stálým útokům loupeživých horských kmenů. Tu vydrží a odolá jen vojenské těleso, utužené přísnou kázní a spjaté obětavým kamarádstvím. V jedné takové posádce na samých hranicích je velitelem přísný, zamračený plukovník a sem příjde za ním mladá vdova, jeho snacha, s dcerkou Priscillou (V Kiplingově povídce je to chlapec, ale obsazení malou Shirley bylo příliš lákavé), jež svou vnímavostí, srdečností a žvatlavostí získá si srdce všech, především drsného seržanta. Nakonec dosáhne také smíru mezi britským velitelem a vůdcem loupeživých horalů. Film je založen hodně ze široka, aby podal život v takové posádce co nejpravdivěji v dosahu nepřetržitého ohrožování, za vedra a úpalu, za vojenských cvičení a bojů. Všechny typy byly vytvořeny vybranými herci, především Viktorem Mc Laglenem, jsou postavami hrubě tesanými, ale průzračných povah, prodchnutých především vědomím těžké povinnosti. Těžko tomu rozumí americká mladá dáma (americká Češka June Lang-Vlásková), ale rychleji se přizpůsobuje její dcerka, kterou hrála Shirley Temple s rozomilostí, kterou překonává své dosavadní úlohy. Výprava filmu se snažila vyvolat dojem skutečnosti, což se ji dokonale podařilo.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

79 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

64 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Země nikoho (Ničija zemlja)

Země nikoho
Ničija zemlja

Naposled navštívené:
Země nikoho (Ničija zemlja)

Země nikoho
Ničija zemlja