Zari
ohodnotit

Řeč nepřítele

The Language of the enemy

Další název:
A House Divided / Mount of Olives
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
104 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Řeč nepřítele
Americký obchodník přijíždí do Izraele na otcův pohřeb a tam uvízne za nepřátelskými liniemi spolu s Palestinkou, která je křesťanka, a jejím dědečkem muslimem. Mohou si vzájemně věřit? A dokáží přežít uprostřed křížové palby v arabsko-izraelském konfliktu?

Dramatický příběh amerického židovského obchodníka začíná ve chvíli, kdy se vydává do Izraele na pohřeb svého otce, který byl zabit při bombovém útoku. Tam ho přemluví izraelská tajná služba, aby pro ni provedl malý informační průzkum v Ramallahu. Jenže úkol se nezdaří a muž se ocitne v pasti za nepřátelskými liniemi spolu s tajemnou krásnou Palestinkou. V boji o záchranu vlastního života je americký Žid donucen přehodnotit svůj pohled na svět, stejně jako palestinská žena, která je arabská křesťanka, a její dědeček, vyznávající korán. Ale může Američan těm dvěma doopravdy věřit? A mohou oni věřit jemu? A co je ještě důležitější, dokáží vůbec přežít uprostřed křížové palby znesvářených stran v arabsko-izraelském konfliktu? Režii má Mitch Davis, v hlavních rolích hrají Eion Bailey, F. Murray Abraham, Linda Hardyová ad.
(HBO)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Řeč nepřítele
Film inspirovaný skutečnými událostmi. Americký obchodník židovského původu Romi Meir žijící v Bostonu, přijíždí do Jeruzaléma na pohřeb svého otce, který zahynul při bombovém útoku. Po obřadu se setká se svým bratrancem Mukim, a ten Romiho odveze na palestinské území do města Ramallah, kde má Romi, který hovoří arabsky pracovat pro izraelskou tajnou službu. Ve městě se Romi seznámí s mladou Palestinkou Joleh, která pracuje jako doktorka v uprchlickém táboře. Je to láska na první pohled a Joleh přivede svého přítele do domu svého otce, který je ministrem zahraničí palestinské vlády a jen těžko by se smířil s tím, že se jeho dcera provdá za Žida. Pro svou dceru má nápadníka z vlastních řad, je jím šéf jeho ochranky. Toho ale Joleh nemiluje a nepřesvědčí jí ani dědeček, který už se nemůže dočkat vnoučat. Joleh se tajně provdá za Romiho, štěstí se však manželé nedočkají…


Autor: Bara.40

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama