Zari
ohodnotit

Rafiki

Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
82 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Rafiki
Zatímco se v Nairobi blíží volby, dvě dcery politických rivalů se do sebe zamilují. V zemi, kde je homosexualita zakázaná, je však jejich láska nepřijatelná. Budou proto muset volit mezi štěstím a vlastní bezpečností.

"Z dobrých keňských dívek se stanou dobré keňské ženy". Kena a Ziki však touží po něčem víc. Jejich otcové jsou politickými rivaly v místních volbách, ale dívky zůstávají blízkými přítelkyněmi, které se navzájem podporují, aby dosáhly svých snů v konzervativní společnosti. Když však mezi nimi začne vzkvétat láska, všechno se mnohem více zkomplikuje. V jejich tradiční společnosti je takový vztah nepřijatelný a zákon jej přísně zakazuje. Budou proto muset volit mezi štěstím a vlastní bezpečností. První keňský film, který byl vybrán do hlavní soutěže festivalu v Cannes, je také kandidátem na keňského Oscara.

HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Rafiki
„Když jsem vyrůstala, vídala jsem na plátně mnoho zamilovaných Američanů a Evropanů, ale nikdy ne nás. Tento cit byl vyhrazen pro cizince.“ Režisérka Wanuri Kahiu se rozhodla natočit příběh o lásce keňských žen, ale nejedná se o portrét poslušných manželek, jaký konzervativní keňská společnost očekává. Kena a Ziki se přátelí, ačkoli jejich otcové stojí proti sobě v místních volbách. Když se do sebe zamilují, musí ale čelit většímu problému, než je politická rivalita. Jejich vztah je totiž v tradiční společnosti nepřípustný a zákonem striktně zakázaný. Budou si tak muset vybrat mezi štěstím a bezpečím.

Nikola Paggio

MFF Karlovy Vary 2018


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Den s Novou

13:35 - 13:45

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

93 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama