Zari
ohodnotit

Rachot v Bronxu

Hung fan kui

Další název:
Red Bronx; Rumble in the Bronx; Rachot v Bronxe (SK)
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
19.12.1996
„Zvítězí Jackie Chan v Bronxu? Bez problémů“
Popis / Obsah / Info k filmu Rachot v Bronxu
Mladý Asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle.

Zdroj: SPI International


Popis / Obsah / Info k filmu Rachot v Bronxu
Legendární představitel a tvůrce moderních hongkongských akčních filmů Jackie Chan, jehož jsme viděli v komedii Soukromé očko se pokouší snímkem Rachot v Bronxu proniknout do filmové branže ve Spojených státech. Nepochybně to má souvislost i s blížící se změnou statutu Hongkongu. (Nicméně je pravdou, že Jackie Chan ve známé filmové metropoli stejně už dlouho nenatáčí protože tam prý pro to nemá podmínky.) - Ve spolupráci s dalším specialistou na asijský žánr, režisérem Stanleym Tongem, přivádí Jackie Chan svého hrdinu, nenápadného odborníka na různé souboje, do New Yorku (točilo se však jako obvykle v kanadském Vancouveru). Mladík Keung přijíždí na svatbu svého strýčka Billa. Setkává se s pohlednou Elaine, která od jeho
příbuzného právě koupila malý obchodní dům v jižním Bronxu. Chce dívce pomoci v nelehkých začátcích. Dostane se však do sporu s motorkářským gangem vůdce Tonyho, k němuž patří i půvabná Číňanka Nancy. Keung však musí později čelit i silnějším soupeřům: mafiánům, usilujícím o získání kradených diamantů, jež se náhodou dostaly k naivnímu asijskému návštěvníkovi. To vše poskytuje dostatečné záminky k nejrůznějším soubojům, honičkám, přestřelkám a k divokým kaskadérským kouskům. Akce jsou ve stylu žánru spojeny s komickými situacemi. Prostoduchý příběh, provázený navíc mravoličným poučením, nemohou vyvážit profesionální kvality kaskadérských scén jejichž natáčení mimochodem ukazují záběry pod závěrečnými titulky (Jackie Chan mj. pracoval i se zlomenou nohou). Do análů filmových honiček se však patrně zapíše závěrečná sekvence s velkým vznášedlem, likvidujicím nejen plavidla na moři či slunečníky a stánky na plážích, ale také automobily v přeplněných ulicích.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Rachot v Bronxu
Když se Raphael a Olivia ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. A začátek velkého milostného příběhu. Neoddělitelně se vzájemně podporují při naplňování svých vášní: on je spisovatel a ona klavíristka. A jak to vypadá o deset let později? Již jsou manželi, ale vášně a vzájemné podpory je mezi nimi již méně. Zatímco Raphael píše úspěšné bestsellery, Olivia oželela vlastní sólovou hudební kariéru, v které ji její manžel ohromený vlastním spisovatelským úspěchem podporoval stále méně a méně. Jednoho večera to si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphael ještě vlastně vůbec miluje. Následujícího rána se Raphael probouzí sám a čeká jej pořádný šok. Propadne se totiž do paralelního světa, ve kterém žije úplně jiný život. Olivii v něm nikdy nepotkal, ta je nyní slavnou klavíristkou a on určitě není slavným a všemi uznávaným spisovatelem. Je jen neznámým učitelem literatury, má navíc na hrudi záhadné tetování s nápisem „ping“ a především si uvědomí, že bez Olivie nedokáže žít. Musí udělat vše pro to, aby si její lásku znovu získal a především si ji zasloužil. Jeho jedinou výhodou je, že ji z dřívějšího života dokonalé zná, ví, co má ráda, co jí vadí a co miluje. Navíc mu v jeho snaze získat Oliviino srdce podruhé pomáhá nejlepší kamarád, který má na prsou pro změnu vytetované slovo „pong“.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Rachot v Bronxu
Hlavou zeď neprorazíš, leda že bys u toho myslel. Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:15 - 12:45

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pravá blondýnka (Legally Blonde)

Pravá blondýnka
Legally Blonde

Dean Harens

Harens Dean

Naposled navštívené:
Pravá blondýnka (Legally Blonde)

Pravá blondýnka
Legally Blonde

Dean Harens

Harens Dean