Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů
POZOR SPOILER

Mladý policista Nick Walker zakopává doma na zahradě kusy zlata a na ně „sadí“ mladý pomerančovník. Druhý den se účastní akce i se svým kolegou a nejlepším kamarádem Bobby Haysem. To zlato ulili z jedné akce. Nick předtím řekl Bobbymu, že je musí vrátit a on souhlasil. Ovšem jen naoko. Nyní, při akci Nicka zastřelí. Ten je tedy mrtev, ale dostává druhou šanci. Ocitá se před ženou, která mu nabízí práci v URNA. Jen na sto let. A on bere. Je přidělen k Roy Pulshipperovi. To je velice zvláštní muž. A ten ihned začne svého přidělence, jemuž říká zelenáč, zaučovat. Nejprve jej vezme na jeho vlastní pohřeb. Zde Nick kontaktuje svou ženu, ale neví, že nyní vypadá jinak. Nu, pak jdou zatknout jednoho tuhouše. To je mrtvý člověk, co se staví jako živým. Tento tuhouš se však brání a prchá. Když je po skutečně zběsilé honičce dopaden, má u sebe podobné kusy zlata, jaké Nick zakopal na zahradě. To Nicka zaujme a chce vědět víc. Nu, Roy se přidává a kontaktují jeho známého, baseballového fandu. Po jeho „výslechu“ sledují Bobbyho. Ten chodí za Nickovou ženou Julií. Ta káča mu vyžvaní tu věc s pomerančovníkem. On zlato sebere a předá jakémusi tlouštíkovi. Ukáže se, že je to tuhouš a začíná další zběsilá honička. Z této je na URNA dost velký malér a těm dvěma nezbývá, než něco podniknout. Navštíví přímo Bobbyho a zde je čeká nemilé překvapení. Z kusů zlata, které předal a ještě spousty jiných jde totiž sestavit velmi nebezpečnou věc. Ta dokáže otočit směr času v tunelu mraků, kam stoupají mrtví. Takže oni vlastně budou padat na zemi a zamoří ji tak, že nikdo nepřežije. A těchto tunelů přístroj vyrobí více. Mrtvoly se sypou jedna vedle druhé a ti dva, Roy a Nick, budou mít spousty a sousty práce, aby zachránili svět. Jen jestli na to sami dva stačí.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů
Mrtví policajti nemusí nutně skončit v nebi nebo v pekle. Když jsou dobří, nastupují k URNA – Útvaru rozhodně neživých agentů. Tahle super tajná jednotka dohlíží na to, aby „mrtváci“ nám živým neotravovali vzduch, ale aby na věky odpočívali v pokoji. V režii Roberta Schwentkeho, tvůrce filmového hitu Red, přichází do kin akční komedie ze stejné líhně, v níž se zrodili Muži v černém nebo Krotitelé duchů.
Nick Walker (Ryan Reynolds) byl elitním detektivem, jenže pak to schytal během jedné akce a v odchodu na věčnost mu nezabránila ani neprůstřelná vesta. Místo paní Zubaté na něj ale čeká mimořádně strohá policejní důstojnice (Mary-Louise Parker), která mu jako bývalému skvělému poldovi nabídne práci u URNA, Útvaru rozhodně neživých agentů. V jejích řadách se vrátí na Zemi a bude ji čistit od neřádů, kteří už dávno patří na onen svět, ale zuby nehty se definitivě brání. Jako zelenáč je Nick přidělen k ostřílenému šerifovi Royi Pulsipherovi (Jeff Bridges), který ho začne seznamovat s chodem téhle originální policejní jednotky. Dozví se například, že pro pobyt na Zemi má každý mrtvý polda změněnou identitu (Nickovi byla přidělena dokonalá vizáž čínského důchodce), aby náhodou nenarazil na vlastní pozůstalé, a že mrtví padouchové mohou někdy být až nečekaně živí a nebezpeční. Nick se v poněkud morbidním prostředí bude muset hodně rychle zorientovat, protože celý tým stojí tváří v tvář největší bezpečnostní krizi ve svých dějinách. Mrtví stojí jen krůček od ovládnutí světa živých a jediný, kdo jim to může překazit, je právě URNA.
Svižná akční komedie umocněná působivými trikovými scénami je adaptací populárního komiksu Rest In Peace Department (odtud originální název R. I. P. D.) a v Česku si ho diváci budou moci vychutnat jak v originálním znění s titulky, tak s českým dabingem, kterým bude disponovat 3D verze.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů
Nicka Walker je policista, kterému se jednoho dne stane poněkud lehce nepříjemná věc - stane se obětí vraždy. Namísto toho, aby ho oplakala rodina a on v klidu začal tlít pod zemí, se ale vrátil jako nemrtvý. Stane se členem speciální jednotky, kterou tvoří další zavraždění policisté - Rest In Peace Department. Jeho novým parťákem je prověřený veterán Roy Pulsipher, jenž ví, jak se s novou prací a faktem, že člověku netluče srdce, vyrovnat. Tuhle dvojku ale žádná policejní rutina nečeká a logicky se rozhodnou nejdřív zjistit, kdo je zodpovědný za smrt Nicka.


Autor: Langley

Popis / Obsah / Info k filmu R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů
Snímek režiséra Roberta Schwentkeho (nar. 1968) R.I.P.D. – URNA: Útvar rozhodně neživých agentů vznikl na motivy komiksové série Petera M. Lenkova Dark Horse. R.I.P.D. je zkratkou výrazu Rest In Peace (odpočívej v pokoji) Department. Druhá část českého názvu je vtipná a výstižná (s odkazem na český policejní Útvar rychlého nasazení – URNA, i na pohřební urnu), což se ovšem o této akční duchařské komedii říct nedá. – Mladý zkorumpovaný policista Nick Walker zahyne v přestřelce a dostane druhou šanci na onom světě v Útvaru rozhodně neživých agentů (URNA), který na příkaz „shora“ vyhledává a deportuje ze Země takzvané „tuhouše“. Ti sice vypadají jako lidé, ale ve skutečnosti jde o vysoce škodlivé tvory, jejichž pravá podoba je děsivá, povaha zlovolná a touha ovládnout svět silná. Nickovým mentorem se stane svérázný šerif z Divokého západu Roy Pulsipher a pozemským protivníkem bývalý parťák a dobře utajený „tuhouš“ Bobby, který chystá pomocí starodávného zlatého artefaktu triumfální návrat mrtvých na svět… - Tvůrci se inspirovali komediemi Krotitelé duchů (1984, FP 12/88) a Krotitelé duchů II (1989, FP 4/91), jejichž hrdinové řešili stejné problémy, a sérií Muži v černém. Akční duchařské komedii nechybí technicky náročné vizuální efekty a honičky, zato je příliš upovídaná s úpornou snahou o vtipné hlášky a s těžkopádným humorem.
-kat-, Filmový přehled 2013/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

98 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

83 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marjorie Bennett

Bennett Marjorie

Naposled navštívené:
Marjorie Bennett

Bennett Marjorie