Zari
ohodnotit

Putování po Blažených ostrovech [TV inscenace]

Rok:
1989
Délka:
72 minut
„Pohádka o touze po spravedlivém a moudrém životě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Putování po Blažených ostrovech
POZOR, SPOILER

V Antarii přichází za vládcem Antaresem Damiana. Chtěla by vidět svého syna Antara, jenže to zase nechce Antares. Královna Armina se diví, že se jedna z dívek, Albína neraduje ze života. Ta mluví o ztracené sestře Agnes.

Antares se svými třemi syny Albeem, Andreem a Antarem debatuje o své zemi. A také o dívkách, kterým se zde říká prostě Anke. Tyto jsou jak loutky.

Za Arminou přichází Antonio, který také mluví o zmizelé Albíně. Další, kdo někoho hledá, je Adrian. Postrádá obě sestry, tedy Agnes, ale už i Abínu. Armina se vyhýbá odpovědi. Antar zjistí, že jedna Anke má duši a umí i mluvit. Je to právě Albína a chce se vrátit.

Antar začíná být zvědavý a naléhá na otce, aby mu některé věci vysvětlil. On mu řekne o zemi lidí a o svých třech ženách. Antarovi bratři jsou každý z jiné matky. Andreo je syn královny Ostrova blažené nevědomosti, Albeo je syn vládkyně Ostrova blažené lásky a Ostrov blažené moudrosti je domovem Antarovým. Antar tam chce jít. Ani otec mu v tom nezabrání. A tak se Antar motá, kde se dá, potká Adriana, Arminu a nakonec i Alisu. Po dalších peripetiích se dostává až k matce.

Pak se však i on napije vody štěstí...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Putování po Blažených ostrovech
Pohádkový příběh o věčném hledání pravdy, lásky a spravedlnosti nás zavede do písečné Antarie, země, která leží kdesi v tajemných dálkách nekonečna. Antarii, tak jako i třem ostrovům života – Ostrovu blažené nevědomosti, Ostrovu blažené lásky a Ostrovu blažené moudrosti – vládne nesmrtelný a mocný Antares (R. Brzobohatý). Jeho nejmladší syn Antar (J. Potměšil) zatouží jednoho dne poznat skutečný život i lásku, a proto se rozhodne vydat na ostrovy života. Otec jej před touto poutí zrazuje – nechce ztratit nejmilejšího syna. Ale mladičký Antar jeho prosby a varování nevyslyší…

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

18 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

12:45 - 13:10

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jim Thomas

Thomas Jim

Naposled navštívené:
Jim Thomas

Thomas Jim