Zari
ohodnotit

Pustina [TV minisérie]

Další název:
Wasteland; Wasteland - Verlorenes Land
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
56 minut, 8 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Pustina
V malé obci příznačně nazvané Pustina, kdesi na severu Čech, blízko u hranice s Polskem, se začíná rozehrávat drama, které navždy změní jejich obyvatele. V den hlasování o tom, zda vypsat referendum k vyjádření otázky prolomení těžebních limitů a souhlasu s výkupem pozemků, dochází k děsivému zločinu.

Ztratila se dcera místní starostky Hany Sikorové (Zuzana Stivínová). Kdo stojí za tímto zločinem? - Nenasytná těžební společnost či místní výrostkové z výchovného ústavu? Nebo někdo ze zdejších obyvatel? Televizní minisérie vyniká především temným, syrovým prostředím, kde je role místního blázna a podivína jako na míru ušitá Jaroslavu Duškovi.


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Pustina
Znepokojivý je pohled na krajinu na česko-polském pomezí, která se před divákem otevírá v úvodních záběrech netrpělivě očekávaného osmidílného seriálu Pustina. Otázka, zda dál těžit hnědé uhlí, nebo přestat, rozděluje místní komunitu stejně jako názor na chování progresivně uvažující starostky obce Hany Sikorové. Nevyhnutelné referendum však přestává být tématem dne v okamžiku, kdy se Hanina dcera Míša nevrátí ze školy domů. V exkluzivní světové premiéře uvádí MFF KV první dva díly ambiciózního dramatického seriálu s prvky thrilleru, kterým HBO Europe navazuje na spolupráci s uznávaným scenáristou Štěpánem Hulíkem a produkční společností, jež se podílela na veleúspěšné historické minisérii Hořící keř. Autor umělecké koncepce Pustiny a hlavní režisér projektu Ivan Zachariáš si ke spolupráci přizval respektovanou scenáristku a režisérku Alici Nellis.

Karel Och
MFF Karlovy Vary 2016


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama