Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Půl milionu za Alvara
Mladý Alvaro ( Petr Štěpánek) patří ke komunistickým novinářům, který se rozejde se svojí rodinou a hlavně se svým otcem ( Václav Voska), který patří k drobným živnostníkům, který má odlišný názor na vládu prezidenta Allenda, v Chile. Prezident Allende je vojenskou juntou zlikvidován při puči a je nastolen teror a jiné pořádky. Alvaro má bratra ( Martin Štěpánek) a ten není na svého bratra nikterak hrdý, ale i jemu jde o krk. Po několika fungovaných popravách, kohoutek cvakl naostro. Otec kudy chodí, nevěřícně kroutí hlavou, co se to stalo se zemí. Alvar patří k další skupině zatčených, kterým hrozí smrt. Ale ten neskončí na popravišti, ani ve vězení. Našla se přátelská země, která další odsouzené vykoupila za nemalý peníz a ti spěšně opouští svojí rodnou zemi.
Čtyřdílný televizní film natočil režisér Karel Pokorný a byla to jeho práce poslední, v roce 1979...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Půl milionu za Alvara
Čtyřdílná hra podrobně mapuje dny vlády Lidové jednoty a zachycuje uzlové momenty vývoje v Chile od Allendova předvolebního boje až po Pinochetův puč. Základní rovinou hry jsou osudy lidí téměř všech společenských vrstev, kteří byli aktivními i pasivními aktéry událostí. Druhá rovina s faktografickou přesností sleduje události mezi osobnostmi, které stály na opačných mocenských špičkách. Spojovacím článkem je postava mladého komunistického novináře Alvara.

Alvaro je mladý novinář, který se pro své komunistické přesvědčení rozešel se svým otcem, majitelem lahůdkářství v Santiagu. Alvaro pracuje v rozhlasové stanici Nuevo Mundo, účastní se kampaně proti presidentovi Freiovi a v nastávajících presidentských volbách je členem volebního štábu kandidáta Lidové fronty doktora Salvadora Allenda. Reakce se ale nehodlá s Allendovým vítězstvím smířit. Jedním z představitelů reakce je penzionovaný generál Viaux, který na haciendě Alvarova strýce Ernesta připravuje únos vrchního velitele chilské armády generála Schneidera.

Zdroj: dobový denní tisk / www. totalita.cz


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

32 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

12 minut již uběhlo
108 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

22:55 - 23:40

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:50 - 23:40

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama