Zari
ohodnotit

Pták Ohnivák

Další název:
Der Feuervogel; Vták Ohnivák (SK)
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
27.2.1997
„O nebezpečné cestě prince Afrona za záchranou milované princezny ze spárů temného čaroděje Skeletona.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pták Ohnivák
Fantazie Miloše Macourka a Václava Vorlíčka nezná hranic. I jejích pohádka o ptáku ohniváku je uplně jiná, než byste čekali. O ruku krásné princezny se ucházejí tři bohatí princové. Škrt v plánech jim udělá zlý čaroděj, který krásnou dívku unese do svého doupěte. A tak princové, kteří se do té chvíle jen hádali, kdo si princeznu vezme za paní musejí bojovat s nadpřirozenými silami. Kdyby se na konci náhodou neobjevila dobrotivá čarodějnice, kdoví, jaký by pohádka měla konec.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Pták Ohnivák
Princ Afron s mladším bratrem Otmarem vezou na hrad krále Jorgena dar, ptáka Ohniváka, který zpívá pouze při úplňku, čímž přivolává lásku a dovede zaplašit smrt. Afron se v království zamiluje do neznámé dívky, princezny Eleny. Po té ovšem touží i zlý černokněžník Skeleton a pánovitý princ Wolf. Zatímco se Afron utká s Wolfem, Skeleton princeznu unese a král Jorgen slíbí jakoukoli odměnu za její záchranu. Afron s bratrem Otmarem se okamžitě vydají na cestu, princ Wolf až poté, co mu král slíbí, že uhradí náklady. Stará Jadwiga poradí Afronovi a Otmarovi, že budou potřebovat koně zlatohříváka, který umí běhat po obloze, přidá kouzelný náramek, vysílající paprsek silnější než lano, a uvaří jim lektvar, po němž porozumí řeči zvířat. V zemi krále Garmona princové zachrání jestřábí matku, kterou chtěli lovci odnést od mláďat. Garmonův hrad je zahalen do černého, král je mrtev. Princové se pokusí unést Zlatohříváka, jsou však přistiženi. Před trestem smrti je zachrání královna, která jim dá šanci. Pokud přinesou z propasti Mortuna živou vodu, která by krále oživila, nebudou potrestáni a mohou si koně půjčit. S jeho pomocí dorazí ke Skeletonovu hradu a na radu psa, který utekl ze Skeletonovy smečky, proniknou dovnitř studnou. Setkají se s princeznou a vydají se zničit Skeletonovo srdce, ukryté na vrcholku skály. Otmar sice zahyne, ale Afron srdce zničí a porazí zesláblého Skeletona. Cestou zpátky však dvojici přepadne Wolf s najatými loupežníky. Zabije Afrona, zmocní se princezny, Zlatohříváka i Ohniváka a po návratu tvrdí, že je princezniným osvoboditelem.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Pták Ohnivák
Na cestě za milovanou princeznou Elenou musí princ Afron překonat nejen temného vládce všech živlů Skeletona, ale také podlost prince Wolfa a dokonce i vlastní smrt.

Fantazie Miloše Macourka a Václava Vorlíčka nezná hranic. I jejich nová pohádka o Ptáku Ohniváku je úplně jiná, než byste čekali…


Popis / Obsah / Info k filmu Pták Ohnivák
O ruku princezny Eleny se ucházejí tři mocní mužové. Čaroděj Skeleton ji proto unese a chce přinutit, aby se stala jeho ženou. Princ Afron, kterému Elenino srdce patří, musí proto podstoupit mnohá dobrodružství, aby ji vysvobodil ze spárů pána bouří a vichřic. Sotva svoji vyvolenou zachrání, je zavražděn dalším sokem, princem Volfem. A tak má dobrotivá čarodějnice Jadviga plné ruce práce, aby i tento pohádkový příběh měl šťastný konec...

Film PTÁK OHNIVÁK, který byl z velké části natáčen v České a Slovenské republice, za účasti našich populárních herců, není doslovným přepisem pohádky bratří Grimmů, ale romantickým, dobrodružným příběhem, plným dramatických zvratů, který právem zaujme i dospělé diváky. Velkým i malým nabídne výlet do světa, v němž pravda a dobro vítězí. A tak i vy můžete s hlavními hrdiny nalézt bránu do ráje života a natrhat si zlatá jablka z kouzelného stromu. Nabízí vám to nejlepší z tvůrců naší filmové pohádky - Miloš Macourek a Václav Vorlíček.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

O ptáku Ohniváku (1980) [TV inscenace]

 O ptáku Ohniváku (1980) [TV inscenace]
O ptáku Ohniváku n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Libuše Koutná

(remake)

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

77 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Walker

Walker John

Exotica

Exotica
Exotica

Naposled navštívené:
John Walker

Walker John

Exotica

Exotica
Exotica