Zari
ohodnotit

Ptáci v trní [TV minisérie]

The thorn Birds

Další název:
Vtáky v tŕní
Žánr:
Rok:
1983
Délka:
478 minut, 4 díly
„Výpravná historka na pozadí širokých horizontů australského vnitrozemí podle bestselleru od Colleen McCulonghové“
Popis / Obsah / Info k filmu Ptáci v trní
Jeden z nejúspěšnějších příběhů všech dob natočený podle románového bestselleru Colleen McCulloughové se odehrává v Austrálii na ovčí farmě Drogheda a pokrývá více než 42 let života římskokatolického kněze Ralpha de Bricassarta (Richard Chamberlain), svádějícího neustálý boj mezi jeho kněžským posláním a tělesnou touhou k dceři místního farmáře Meggie (Rachel Wardová).
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Ptáci v trní
1. Jedna z nejbohatších žen Austrálie, vdova Mary Carsonová, ráda rozmlouvá s otcem Ralphem de Bricassart. Ralph pochází z Irska a je to okouzlující mladý muž, který jako by se v zapadlém městečku chovatelů ovcí Gillanbone ocitl jakousi náhodou. Mary ovšem nepřitahuje Ralph jen jako duchovní rádce, nýbrž i jako muž. Brzy mu řekne o svém úmyslu povolat na ranč z Nového Zélandu svého bratra Paddyho a jeho početnou rodinu. Myslí na budoucnost, aby se měl kdo o ranč starat... Že ale její bohatství pramení ze zcela jiné činnosti a ranč jí slouží spíš jen pro zábavu, neví kromě jejího právního poradce nikdo... Paddy přijíždí s manželkou Fionou, pocházející ze vznešené novozélandské rodiny, se čtyřmi syny a nejmladší dcerkou Meggií. A právě Meggie okouzlí Ralpha od prvního okamžiku. Jako by zaplnila prázdnotu v jeho srdci, kterou se pečlivě pokouší skrývat před okolím. Frank, který má časté rozepře s otcem, je Fionino nejmilejší dítě. Mladík na své matce velice visí a domnívá se, že její místo není na ranči, kde musí od rána do večera jen dřít. Dře ostatně celá rodina a nikdo se nesmí Paddymu vzepřít. Právě to svobodomyslného Franka rozčiluje. Zato mezi ním a Meggií existuje něžné sourozenecké pouto... Otec Ralph přemluví Paddyho, aby dal Meggii do školy. Dívenka se ale mezi ostatními žačkami, a především mezi jeptiškami, z nichž některé – jako třeba sestra Agáta – používají tělesné tresty, necítí dobře. Proto jí otec Ralph zařídí pokojík přímo na faře, kde žije se svou hospodyní Annií a kde může Meggie přespávat. Učení jde půvabné dívence velmi dobře a otec Ralph se k ní cítí stále více přitahován... Když se Frank po delším pobytu na vzdálených pastvinách vrátí na ranč, zjišťuje, že matka je opět těhotná. Velice to otci zazlívá. Fiona ho ale přísně kárá: Paddy je její manžel a on sám přece musel také nějak přijít na svět. Matka synovi zároveň doporučuje, aby si našel dívku – je už dospělý muž... Frank vede s otcem Ralphem dlouhé rozhovory o tom, proč vstoupil do církve, o svobodě a poslušnosti, jíž je mladík povinen otci a která ho tolik zlobí. Ralph mu poodkryje své nitro: jeho životní touhou je stát se dokonalým knězem, jeho snaha ale zatím není ani zdaleka korunována úspěchem. Snad proto, že je tak přitažlivý a pokušení číhá na každém kroku. I Mary je krásným mužem zcela okouzlena a dokonce to vypadá, že závidí i malé Meggii, že s ním může žít pod jednou střechou...


Popis / Obsah / Info k filmu Ptáci v trní
Kněz, který se zmítal mezi Bohem a lidskou zlobou. Krásná dívka, která si přála to, co mít nemohla. Pšt desetoletí ambic, obav, tužeb a odplat. Ptáci v trní podle bestselleru od Colleen McCulonghové vypráví tuto výpravnou historku na pozadí širokých horizontů australského vnitrozemí. S vynikajícím obsazením film vyhrál šest cen Emmy Award a je jedním z nejoblíbenějších krátkých seriálů.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

245 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

45 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Olympic

Olympic
Olympic

Mirka Kulhánková

Kulhánková Mirka

Naposled navštívené:
Olympic

Olympic
Olympic

Mirka Kulhánková

Kulhánková Mirka