Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Provaz

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Alfred opět nezklamal
Tenhle film patří celkově k   mým nejoblíbenějším, a to   hned z několika důvodů.   Jednak, mám rád staré   filmy, odehrávající se na   jednom místě. Druhak se mi   líbí styl natočení, tedy   jen na asi sedm záběrů.   Další důvod je to typické   Hitchcockovské napětí. Už   od začátku víme, co se   stalo, přesto nás Alfred   dokáže udržet v napětí   postupným odhalováním onoho   zločinu vynikajícím Jamesem   Stewartem.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2014
Film Provaz má několik plus.   Ve své době přišel s   originální myšlenkou a   zápletkou, která se časem v   dalších filmech opakovala.   Film lze zařadit mezi tzv.   Noir filmy. Co obzvláště   oceňuji e výkon hlavních   dvou protagonisů. Všimli   jste si třeba toho, že se v   podstatě jede celou dobu na   jeden záběr? Tedy herci to   museli všechno odehrát   najednou. Vypálit ze sebe   dialogy, které bylo nutné si   zapamatovat stojí za poklonu.   Ozdobou filmu je samozřejmě   i James Stewart, ale te tu   hraje "jen"   vedlejší roli. Barevný film   z roku 1948 stojí za   vidění.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Rope
Jako fanoušek Alfreda   Hitchcocka jsem si tenhle film   nemohla nechat ujít. Jednou   za čas se vracím ke   starším klasikám, které   dnes oceňuji mnohem víc než   dřív, a tenhle film není   vyjímkou. Dalším plusem   filmu je James Stewart, který   je můj oblíbenec.
Film začíná hodně   zvláštně, nebo snad   začíná jako žádný jiný   film. Film sám o sobě se   zaobírá zajímavou   myšlenkou, kdo je vlastně   hoden toho aby někoho zbavil   života, kdo určuje, že   právě onen člověk může   zabít, kdo je hoden života a   kdo ne.
Jedna   místnost, několik herců,   všechno funguje tak jak má a   opravdu je na co koukat.   Jednoznačně skvelý film,   který stojí za to vidět.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama