Zari
ohodnotit

Profesor Marston a dvojí Wonder Woman

Professor Marston and the Wonder Woman

Další název:
Professor Marston & the Wonder Women
Rok:
2017
Délka:
108 minut

Obsah filmu Profesor Marston a dvojí Wonder Woman

 
Snímek PROFESSOR MARSTON & THE WONDER WOMEN vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke Evans – Kráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca Hall -
Dárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal.

Zdroj: Bontonfilm

 
Související odkaz
 
Recenze: Professor Marston & Wonder Women

Nejen na DVD, ale také v rámci regionálních ozvěn Febiofestu je možné zhlédnout příběh vzniku nejoblíbenější... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Velké překvapení. Super příběh o autorovi   komiksu Wonder Woman. Harmonické soužití   profesora, manželky a studentky, které v té   době muselo být nesmírně náročné. Jak už   jsem několikrát psal, život píše ty   nejlepší příběhy. Angele Robinson se   podařilo tento příběh zaznamenat do   výborného filmu.
Petr.c17
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2019
Pro mě především jako psychologická studie   manželského páru (vědců) - velmi nadaného a   novátorského. Celou dobu řeší "páté   kolo u vozu" s tím, že k sobě jak do   výzkumu, tak do vztahu chtějí i nechtějí   přijmout svou studentku. Nechci prozrazovat děj   zcela, ale kdo má rád psychologické peripetie a   při tom otevřenou mysl pro různé varianty   soužití, přijde si takzvaně na své (s tím,   že každý ví, jak je těžké si jen udržet   kvalitní vztah ve dvou). Děj má jednu drobnou   vadu na kráse - kterou jsem zaregistroval:   protagonisté vůbec nestárnou a vypadají stále   sexy - ale očím to nevadí, pokud dialogy jsou   kvalitní.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů.   Z jedné strany jako na životopisný příběh   harvardského psychologa a vynálezce doktora   Williama Marstona, který pracoval na detektoru   lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou   postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme   možnost poznat, jak byla původně charakterově   vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný   film o jedné poněkud nekonvenční lásce.   Druhá možnost je však přeci jen dějově   silnější. Polyamorální styl života byl   velice provokativní už na počátku 20.   století, kdy se příběh odehrává a jestli je   tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je   natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se   danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a   naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to   jen pouhopouhý příběh lásky, navíc   posvěcené detektorem lži, jakou William,   Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si   budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat   rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde   především. Každý divák nechť posoudí sám   a vytvoří si na danou věc svůj vlastní   názor. Snímek je atmosférou hodně komorní,   takže kdo u takových filmů usíná, není to   nic pro něj.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Profesor Marston a dvojí Wonder Woman (2017)Profesor Marston a dvojí Wonder Woman (2017)Profesor Marston a dvojí Wonder Woman (2017)Profesor Marston a dvojí Wonder Woman (2017)
Reklama