Zari
ohodnotit

Profesionál

Le professionnel

Další název:
The Professional; Der Profi
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
109 minut
„Bývalý tajný agent Jean Paul Belmondo má skvělý plán jak se pomstít a vykonat vraždu, na kterou byl kdysi vyslán a která ho stála dva roky života.“
Popis / Obsah / Info k filmu Profesionál
Joss Beaumot (J.-P. Belmondo) je vyslán do jakési země v Africe, aby zde zabil diktátora Njalu. Protože se však v průběhu mise změní politická situace,takže už není nutné diktátora zabít, je Joss prozrazen a odsouzen na doživotí nucených prací. Povede se mu uprchnout a po dvou letech se vrací do Francie, aby dokončil svůj úkol a zabil Njalu, který shodou okolností za pár dní přicestuje do Francie na státní návštěvu. O svém návratu informuje policii a začíná hon na člověka, ve kterém proti sobě stojí Joss a komisař Rosain. Po sérii pokusů obou stran přelstít svého soupeře policie nakonec Njalu převeze na jeden z mnoha venkovských zámků, kde ho může lépe hlídat. Ale Joss lstí pronikne i sem a diktátor je nakonec přece jen zabit. Ironií osudu nikoli Jossem, ale právě policií, která měla Njalu hlídat. Joss chce odletět vrtulníkem, ale policie ho zastřelí přece jen dřív, čímž celý film končí.


Autor: AcidBurn

Popis / Obsah / Info k filmu Profesionál
Francouzského tajného agenta Josselina "Josse" Beaumonta pošlou do jisté africké země, aby tam odstranil diktátora Njalu. Politická situace se však radikálně změní a předtím nepohodlný diktátor se stane pro francouzskou vládu důležitou osobností. Tajná služba Josse zradí a africká vláda ho odsoudí za přípravu atentátu. Jossovi se po dvou letech podaří utéct a vrátit se do Francie, kde úmyslně informuje bývalé nadřízené, že splní svůj původní úkol a zabije prezidenta Njalu, který právě přicestoval na oficiální státní návštěvu. Tajná služba všemožně usiluje atentátu zabránit.

Zdroj: Film Europe Media Company


Popis / Obsah / Info k filmu Profesionál
Agent Baumont se vrací do Paříže po dvou letech zajetí v jakémsi africkém státě. Do zajetí se dostal kvůli zradě svých šéfů a přátel od tajné služby. Agenturou byl vyslán do Afriky aby zde zprovodil ze světa diktátora N´Jalu. Teď má jednoduchý plán, pomstí se tím, že při státní návštěvě tohoto afrického vládce tuto vraždu vykoná přímo na francouzské půdě. Jenže Baumont je charakter, a tak dá svému bývalému veliteli, plukovníku Martinovi, předem vědět, co chystá. Martin je zděšen a na chycení Baumonta vysílá všechny své lidi včetně křivého a bezcharakterního komisaře Rosena, člověka, který se i k ženám chová jako prase. Baumont má však za sebou jinou školu než změkčilé pařížské prostředí. A tak i přes všechnu snahu a lsti, které skupina směšných agentů proti Baumontovi vymýšlí, ho nejsou schopni zastavit. Právě naopak, Baumont, který je ve vztahu k ženám velmi šarmantní a tuto podivnou hru hraje vždy čestně, je stále o krok napřed. Výsledkem je zastřelení N´Jaly přímo Martinovými agenty a závěrečná situace, kdy tato banda poloamatérů ani neví, zda si může dovolit Baumonta zabít nebo ho nechat utéci v jejich vlastním vrtulníku. Až rozkaz ministra způsobí to, že Baumount je zastřelen z dálky do zad automatickou zbraní. Zbabělci zabijí zbabělým způsobem.

Zdroj: TV Barrandov


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

08:30 - 09:25

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:55 - 10:15

29 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Lehmann

Lehmann Michael

Život ve vzduchu

Život ve vzduchu
Život ve vzduchu

Naposled navštívené:
Michael Lehmann

Lehmann Michael

Život ve vzduchu

Život ve vzduchu
Život ve vzduchu