Zari
ohodnotit

Probudím se včera

Další název:
Waking Up Yesterday
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2012
„Komedie ze školního prostředí o cestě za studentskou láskou do nedávné minulosti“
Popis / Obsah / Info k filmu Probudím se včera



Čtyřicetiletý Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka ze střední školy Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyhle zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Probudím se včera



POZOR SPOILER!

Petr Kovář je vcelku normální učitel literatury a dějepisu. V osobním životě má však trochu potíže se svou dívkou Marií. Ta mu odejde a on se přestěhuje k rodičům. Ti se vždy sázejí, jak dlouho vydrží s další dívkou. Marie byla mimochodem osmá. Petr neustále vzpomíná na svou lásku z gymnázia, Elišku. Strašně rád by vrátil čas. A tak se ocitá na pracovišti doktora Prunera. Ten mu nabízí možnost cesty do minulosti. A Petr to využije. A skutečně se probouzí doma v posteli v roce 1989. Pak chodí do školy, kde zjistí, že Eliška už někoho má a děsně se opij. Proto končí u jiné spolužačky – Květy, která na něj líčí. Později však stále Elišce nadbíhá. A nakonec, jsou spolu v kině a jdou spolu na taneček. Pak je Petr napaden Romanem, bývalým Eliščiným klukem a dá mu nakládačku. Eliška později končí u něj, protože rodiče jsou u tetičky, ale k ničemu nedojde, protože Eliška usne. To až druhý den ráno. A tak se mají rádi až Květa roznese, že s ní Petr spal. Ta se však nakonec přizná ke lži a Eliška přijde za Petrem. Nevolí však vhodný okamžik, protože Petr právě sdělil otci, že nepodal jeho sázenky a tím pádem otec nevyhrává padesát tisíc. Na večírku na konci školního roku se Petr s Eliškou rozchází, což chce pak napravit. Jenže stihne to? Do půlnoci totiž musí být doma v posteli, aby se mohl vrátit do budoucího času. Napíše tedy vzkaz a běží domů. Ve svém čase navštíví Elišku, takto dvakrát rozvedenou a bezdětnou veterinářku. Ta však jeho omluvy odmítá. A tak se Petr vydává znovu do minulosti, aby napravil své chyby. Má na to jen dvacet čtyři hodin. Podaří se mu to?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Probudím se včera



Svérázná komedie ze studentského prostředí vypráví příběh Petra Kováře, který dostane šanci vrátit se na chvíli do minulosti a v červnu 1989 se znovu setká se svojí životní láskou, spolužačkou Eliškou. Má to jeden háček: je mu fyzicky znovu osmnáct, ale zůstane mu vědomí moderního čtyřicátníka.
Filmová ročenka 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Probudím se včera



PROBUDÍM SE VČERA je příběh s originální zápletkou, v níž si věčně svobodný profesor češtiny a opakovaně nezadaný sympatický čtyřicátník Petr Kovář (právě ho opouští už osmá přítelkyně), uvědomí díky třídnímu srazu, že nejvíce kdy miloval spolužačku Elišku, které nenašel odvahu v sedmnácti říct , že jí má rád a ona se pak navždy vytratila z jeho života… Petrovi se naskytne jedinečná šance vrátit se do svých studentských let, do června 1989, kdy chodil do třeťáku, a napravit, co promeškal… Jenže zahrávat si s časem není jen tak. Návraty nejsou nikdy snadné a být zase studentem v době bez mobilů, vyspělých počítačů a navíc těsně před sametovou revolucí, kdy bylo školství úplně jiné, je opravdu komplikované… Zkuste si po dvaceti letech vybavit zaváté školní vědomosti , vzpomenout na rovnice z matematiky, chemické vzorce, azbuku, nebo na poučky z občanské výchovy, které už za pár měsíců stejně nebudou platit? Petr se tak dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, jakou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyhle zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? V každém případě si „koleduje“ a závěr příběhu rozhodně překvapí nečekanou pointou.

Mária Dufková / PR Bio Illusion


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Probudím se včera



Po pohádce Peklo s princeznou (FP 3/2009) natočil producent a režisér Miloslav Šmídmajer jako svůj druhý hraný snímek komedii ze studentského prostředí a s tradičním motivem cestování v čase, nazvanou Probudím se včera. – Čtyřicetiletý češtinář Petr Kovář, který učí na gymnáziu a kterého právě opustila další z jeho milenek, stále vzpomíná na svou první neopětovanou lásku Elišku. Nabídne se proto jako pokusná osoby ve firmě, zabývající se „cestováním po časové ose života“ a vrací se na měsíc do roku 1989, kdy chodil na gymnázium. Má sice vzhled osmnáctiletého, ale zkušenosti čtyřicetiletého, z čehož vznikají různé komické zápletky. Tentokrát se mu po několika peripetiích podaří Elišku získat a prožije s ní pár krásných červnových dní, než se musí vrátit do současnosti. V té je stále ještě nespokojený, a tak se ocitne v minulosti ještě jednou a pouze na jediný den, aby se pokusil vše vyřešit. Na první pohled se zdá, že se mu to podaří, protože po návratu do současnosti najde doma manželku Elišku a dvě děti. Záběry pod titulky však tuto „verzi“ zpochybňují... – Snímek je natočen v podobném retro stylu, jako úspěšný TV seriál Vyprávěj. Většina děje se odehrává v roce 1989 a situační humor těží zejména z toho, že Petr zná budoucnost (odtud např. jeho střety s bolševickým profesorem občanské výchovy). Dalším zdrojem legrace mají být neškodné a otřepané historky, vtípky a hlášky ze školních lavic (žák se vymlouvá na úmrtí v rodině, neboť jim umřel křeček, a vzápětí do třídy vejde inspektor Křeček; Petrovým spolužákem je Radovan Krejčíř, který touží stát se milionářem apod.), případně ze studentského života mimo školu. – Většina postav se tu objevuje ve dvojím podání: hlavního hrdinu vcelku zdařile alternují Filip Blažek a Jiří Mádl. Prvky sci-fi zde slouží pouze jako záminka proto, aby se děj mohl odehrávat v minulosti. Výsledkem je nanejvýš průměrná podívaná, provázená dotěrným product placementem. – Vyšla i stejnojmenná knižní verze scénáře Lumíra Holčáka (nakladatelství XYZ, Praha 2012).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny

19:56 - 20:10

1 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bal Tabarin

Bal Tabarin
Bal Tabarin

Naposled navštívené:
Bal Tabarin

Bal Tabarin
Bal Tabarin