Zari
ohodnotit

Bližní na tapetě [TV seriál]

Příživník (1969)

Další název:
Bližní na tapetě: Příživník
Rok:
1969
Délka:
29 minut

Komentáře k filmu Příživník

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2020
V televizním cyklu   "Bližní na   tapetě" se většinou   objevují příběhy, které   jsou více či méně veselé.   Tato epizoda je výjimkou a   nebýt postavy svědkyně   paní Makovcové a jejího   Pepíka, tak by humor scházel   úplně. Smutný život pana   Muziky, který kdesi na   moravském statku přišel o   milované koně, a ocitl se v   Praze jako bezprizorní osoba.   Je vidět, že i v   dřívější době existovali   "houmelesáci",   eufemisticky nazývaní   příživníky. Nevzdělaný   padesátiletý muž, téměř   analfabet, málo chápe   souvislosti a problémy se   svou situací. Snaha soudce a   přísedících pomoci   obviněnému na mě nepůsobí   příliš opravdově, spíše   jako televizní klišé o   lidskosti tak často   používané v podobných   pořadech natočených v   letech budování socialismu.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2022
Tech.pozn. Na začátku je v   titulcích uvedeno, že jde o   3.příběh cyklu mikro   komedií Bližní na tapetě.   Na konci je pak do   originálního titulku   přidán rok 1970.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama