Zari
ohodnotit

Případ Thomase Crowna

The Thomas Crown Affair

Další název:
The Crown Caper
Rok:
1968
Délka:
102 minut, 109
„O dokonalé loupeži a milostném vzplanutí mezi hlavním podezřelým a krásnou vyšetřovatelkou.“
Popis / Obsah / Info k filmu Případ Thomase Crowna
Kriminální komedie „Případ Thomase Crowna“ je úsměvnou ukázkou toho, kterak může milionář hledat „zábavu“, aby unikl svému již typickému bezstarostnému životu boháče. V bance má slušné konto, žije se mu výborně, ale jeho životu chybí vzrušení, zkrátka něco, co vnese do té triviální šedi nějaký nový „vítr“. Thomas Crown dostává zajímavý nápad. Rozhodne se přepadnout banku. Proč? Jen tak. Ač v té bance má uložené miliónové konto, obyčejný výběr by nebyl nijak zajímavý. Ovšem odnést si peníze formou přepadení, to slibuje tu správnou hladinu adrenalinu a dobrodružství. Fingované přepadení se mu opravdu povede a on si uloží do švýcarské banky „kradené“ peníze. Tak či onak je to zločin, jehož vyšetřování zamotá hlavu nejednomu policejnímu vyšetřování. Do hry však vstoupí inteligentní a také velmi půvabná vyšetřovatelka a zdá se, že znuděný milionářský lupič zahoří co nejdříve láskou...

Tento snímek měl v USA premiéru 19. června roku 1968. Natáčelo se ve státě Massachusetts, převážně v Bostonu, kde také dle scénáře žije i hlavní hrdina.


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Případ Thomase Crowna
Na počátku příběhu čtyři muži vykradou za bílého dne banku, potom vhodí kořist do popelnice a rozejdou se každý svou cestou. Vzápětí se na místě objeví obchodník Thomas Crown a naloží peníze do svého Rolls Royce. Tento bostonský milionář, který se svého bohatství dobral sám, se totiž cítí unaven svým postavením ve společnosti a doufá, že peníze z loupeže mu pomohou osvobodit se a začít nový život daleko od Bostonu. Vyplatí lupiče, kteří pro něj loupež provedli, a zbytek uloží na švýcarské konto. Jenže pojišťovna, která bance škodu nahradila, pověří vyšetřováním své nejlepší eso, nezávislou vyšetřovatelku Vickie Andersonovou. Energická žena začne společně se svým pomocníkem, detektivem Eddym Malonem, prověřovat lidi, kteří by byli schopni podobně dokonalou loupež naplánovat. Mezi podezřelými se objeví také elegantní milionář Thomas Crown. Přestože je přesvědčena o tom, že právě Crown je v pozadí loupeže, a přestože on ví, že se ho Vicky snaží odhalit, rodí se mezi nimi vášnivý milostný vztah. Zatímco Vicky se snaží milionáře přesvědčit, aby peníze vrátil, on se snaží zjistit, jestli je její láska skutečná, nebo je to jen hra, která by jí pomohla ve vyšetřování.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

11:20 - 12:05

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jennifer Ehle

Ehle Jennifer

La risaia

La risaia
La risaia

Art Loel

Loel Art

Naposled navštívené:
Jennifer Ehle

Ehle Jennifer

La risaia

La risaia
La risaia

Art Loel

Loel Art