Zari
ohodnotit

Příběh z periferie

Další název:
A Tale From the Periphery
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
7.6.2012
„Nezávislý hudební film“
Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z periferie
Amatérský projekt skupiny přátel z Uherského Brodu je současně i debutem režiséra. Filmový příběh vypráví o Radce a Honzovi, kteří vyrůstají na předměstí a prožívají svůj první vztah. Fandí jim jejich přátelé, obzvlášť jejich společný kamarád Jarda. Do jejich cesty ale vstoupí Radčiny vysněné ideály. Radka vymění starou partu ze sídliště za motorkářskou bandu, kde také nachází novou lásku. Věci se ale nevyvíjejí tak, jak si Radka představovala, a proto po čase zase mění prostředí a dostává se do blízkosti rockové kapely, a hlavně jejího zpěváka. Znamená to však, že už bude konečně šťastná?
Filmová ročenka 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z periferie
Ačkoliv předměstí vždy oplývalo kouskem dekadence, nikdy se z něj nevytratila touha po lásce, vztahu, touha po spřízněné duši. Touha, která by člověka dokázala vytáhnout z těch šedivých a pochmurných míst. První lásky, sídliště plná paneláků, místní kapely, rvačky a motorky, to všechno může být navždy nesmazatelně vryto do duše těch, kteří ve svých -nácti letech tímto šedým prostředím proplouvali – obzvláště v malém městě.
Příběh vypráví o Radce a Honzovi, kteří vyrůstají na předměstí a prožívají svůj první zamilovaný vztah. Fandí jim jejich přátelé, obzvlášť jejich společný kamarád Jarda. Do jejich cesty ale vstoupí Radčiny „růžové brýle“ a vysněné ideály. Radka mění starou partu ze sídliště za motorkářskou bandu, kde také nachází novou lásku. Věci se ale nevyvíjí tak, jak si Radka představovala, a proto po čase zase mění prostředí a dostává se do blízkosti rockové kapely, a hlavně jejího zpěváka. Znamená to však, že už bude konečně šťastná?
Karel Hřib


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z periferie
Příběh pojednává o životě mladých lidí z maloměstského sídliště, lásce, zklamání, ale i motorkářích a rockové muzice.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh z periferie
Autorský snímek Karla Hřiba (profesí softwarového specialisty) Příběh z periferie vznikal tři a půl roku jako ryze amatérský projekt skupiny přátel z Uherského Brodu. Nakonec se na něm údajně podílelo přes tři sta lidí. Po domluvě s dramaturgem Janem Gogolou tvůrce film přestříhal a prostřednictvím distribuční společnosti D-cinema jej dostal i do kin. Pravdou ovšem je, že výsledný tvar nedosahuje profesionálních parametrů. Z hlediska žánru se jedná o velmi jednoduchý milostný příběh, v němž má významnou roli všudypřítomná hudba místní rockové skupiny Praetorian. Amatérské hrané akce mají často podobu hudebního klipu, v němž se řídký děj klopotně posunuje kupředu, občas i bez dialogů, jež si ovšem divák snadno domyslí. Ve zkratce se tak například dozvíme, jak spolu začali chodit Radka s Honzou, mezi něž později vstoupí motorkář Mira. Radka vymění partnera a Honza si na studiích v Brně najde dívku Hanku. Radka se však s Mirou rozejde a ten se vzápětí zabije na motorce. Jejím dalším milencem se nakrátko stane lídr kapely Petr. Nakonec se původní milenci usmíří, jenže se vzápětí dozvědí, že Hanka je těhotná... – Vyprávění se odvíjí hlavně v prostředí tanečních zábav a pohostinství všeho druhu (od hospod po bary). Periferií je uherskobrodské sídliště.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence (2015) [TV ...

01:20 - 02:55

9 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:20 - 02:10

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

104 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama