Zari
ohodnotit

Přežijí jen milenci [2k digital]

Only Lovers Left Alive

Další název:
Prežijú len milenci
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
27.3.2014
Popis / Obsah / Info k filmu Přežijí jen milenci
Láska, která trvá po celá staletí. Upíři Adam a Eva sice žijí na opačných koncích země a jejich přístup ke světu je takřka protikladný, přesto jde o dokonalý pár. Jim Jarmusch se po snímku Hranice ovládání vrací v nesporně mnohem diváčtější podobě. Jeho upírská romance spíše než dějem překypuje drobnokresbou svých specifických hrdinů a směle přetváří četná klišé vampýrských filmů. Aniž by film oběma postavám ubíral na záhadnosti, snaží se ukázat, že upíři jsou taky jenom lidi. Výstřední, cyničtí, ale vlastně docela milí. Klasická upírská témata jako vykořeněnost či směs vášně, lačnosti a závislosti se tu objevují mimoděk, v hravé podobě.
MFF Praha - Febiofest


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přežijí jen milenci
"Podzemní" hudebník Adam (Tom Hiddleston), hluboce zklamaný tím, kam lidstvo směřuje, se znovu setká se svou tajemnou láskou Eve (Tilda Swinton). Jejich milostný příběh trvá už několik století, ale jejich idylu naruší Evina divoká a nekontrolovatelná mladší sestra Ava (Mia Wasikowska).


Autor: SvoKar

Popis / Obsah / Info k filmu Přežijí jen milenci
Po mystické kriminální road movie Hranice ovládání (2008) natočil režisér a scenárista Jim Jarmusch (nar. 1953) upírskou romanci Přežijí jen milenci. - Melancholický Adam bydlí v pusté části Detroitu, jeho věčná manželka Eva momentálně přebývá v Tangeru. On je vědec, skládá hudbu, sbírá vinylové desky a kytary. Ona miluje knihy a přírodu. Jako dávnověcí upíři pamatují nájezdy barbarů, středověk, inkvizici, morové epidemie, renesanci... Lidem říkají zombie a pohrdají jimi. Krev si opatřují v nemocnicích a chodí spát s úsvitem. Adam prožívá depresivní období, a tak žena přiletí za ním. Objeví se tu Evina věčně hladová a smyslná sestra Ava a vysaje Adamova pomocníka Iana. Dvojice příbuznou vyhodí z domu, zlikviduje mrtvolu a odletí do Tangeru. Tady jim však hrozí smrt hladem, když Evě sdělí umírající upír Christopher Marlowe, že přišli o dodavatele. Až před úsvitem náhoda přivede dvojici, připravené na smrt, do cesty zamilovaný pár... – Pomalé vyprávění, odehrávající se v noci a v příšeří, ozvláštněné pikantními detaily, má nostalgickou atmosféru, umocněnou soundtrackem, černý humor a dekadentní staromilské protagonisty, u nichž navzdory „civilizovanosti“ zvítězí upíří přirozenost.
-kat-, Filmový přehled 2014/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Poslední sestup (Final Ascent)

Poslední sestup
Final Ascent

Naposled navštívené:
Poslední sestup (Final Ascent)

Poslední sestup
Final Ascent