Zari
ohodnotit

Prázdniny za všechny prachy

Nothing Like the Holidays

Další název:
Vánoce za všechny prachy; Kúzlo Vianoc
Rok:
2008
Délka:
99 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Prázdniny za všechny prachy
Jesse Rodriguez (Freddy Rodriguez) se vrací z armády a války v Iráku za svou portorikánskou rodinou do Chicaga právě na vánoční svátky. Jeho otec Edy (Alfred Molina) provozuje v západní části Chicaga v blízkosti Humboldtova parku prodejnu potravin. Na sváteční večeři se schází celá rodina, další bratři Ozzy (Jay Hernandez) a právník Maurizio (John Leguizamo) se svou bílou ženou Sárou, sestra Roxanna, která má herecké ambice, a strýc Johnny (Luis Guzmán). Uprostřed vánočního veselí prohlásí matka (Elizabeth Peňaová), že se chce s Edym rozvést. Dál už nechce snášet jeho neustálé nevěry a po 36 letech manželství se rozhodla vše ukončit. Rodina je šokována, ale snaží se najít nějaké řešení. Další den navštíví rodinu otec Torres, který se snaží rozvod manželům rozmluvit. Jesse řeší svůj vztah s bývalou láskou Marissou (Melonie Diaz), se kterou má malé dítě, než odešel do Iráku. Maurizio se Sárou se rozhodují, zda mít dítě nebo budovat kariéru. Vyjde najevo, že Edy je těžce nemocný, ale svoje zdravotní problémy před rodinou tají. Ozzy se rozhodne na Štědrý den vypořádat pomstu, ale nedokáže vraha svého bratra tváří v tvář zastřelit. Vše se blíží k ještě zajímavému ukončení příběhu .....


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Prázdniny za všechny prachy
Rodina z Puerto Rica žije v oblasti parku Humboldt v západní části Chicaga a připravuje se na Vánoce, které mohou být posledními, které prožijí společně.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prázdniny za všechny prachy
Seriózní rodinné drama o významu rodinných vztahů v dobách osobní krize. Padá sníh a do Chicaga přišly Vánoce. Rodina Rodriguezových má tento rok zvláštní důvod k oslavě; nejmladší Jesse (Freddy Rodriguez) se nedávno vrátil domů živý a zdravý po válce v zámoří. Ale jak se děti sbíhají do domu svých rodičů, cítit v mrazivém zimním vzduchu zvláštní napětí. Navzdory tomu, že Jesse dělá vše, co je v jeho silách, zdá se, že rodina mu nechce odpustit, že odešel do války. Jeho starší sestra Roxanna toho nemá moc co ukázat, protože marnila čas sny o Holywoodě. A nejstarší bratr Mauricio (John Leguizamo) je ženatý s nervózní manažerkou, která má asi větší zájem o postup v kariéře, než o rodinu. To vše ale není nic proti tomu, co se chystá oznámit znepokojená matka Anna (Elizabeth Peňa). Ta bomba, kterou chce nechat vybuchnout, by mohla vrátit rodinu zpět. Když Anna oznámí svým dětem, že se plánuje rozvést s jejich otcem, Eduardo (Alfred Molina), Roxanna, Jesse a Mauricio se instinktivně spojí a začnou přehodnocovat svou minulost s ohledem na budoucnost v zcela novém světle. Později jsou oslabená pouta znovu upevněna a rodina okusí léčivou sílu smíchu. Zjistí, že všichni spolu jako rodina jsou mnohem silnější, než každý samostatně.

JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Prázdniny za všechny prachy
Seriózna rodinná dráma o význame rodinných vzťahov v časoch osobnej krízy. Padá sneh a do Chicaga prišli Vianoce. Rodina Rodriguezovcov má tento rok zvláštny dôvod na oslavu; najmladší Jesse sa nedávno vrátil domov živý a zdravý z vojny v zámorí. Ale ako sa deti zbiehajú do domu svojich rodičov, cítiť v mrazivom zimnom vzduchu zvláštne napätie. Napriek tomu, že Jesse robí všetko, čo je v jeho silách, vyzerá to, že rodina mu nechce odpustiť jeho odchod. Jeho staršia sestra Roxanna toho nemá veľa, čím by sa pochválila, pretože márnila čas snívaním o Holywoode. A najstarší brat Mauricio má za manželku nervóznu manažérku, ktorá má asi väčší záujem o postup v kariére, než o rodinu. To všetko ale nie je nič proti tomu, čo sa chystá urobiť matka Anna. Tá bomba, ktorú chce nechať vybuchnúť, by mohla rodinu opäť prinavrátiť späť. Keď Anna oznámi svojim deťom, že plánuje rozviesť sa s ich otcom, Eduardo, Roxanna, Jesse a Mauricio sa inštinktívne spoja a začnú prehodnocovať svoju minulosť s ohľadom na budúcnosť v úplne novom svetle. Neskôr sú oslabené putá znovu upevnené a rodina okúsi liečivú silu smiechu. Prídu na to, že všetci spolu ako rodina sú oveľa silnejší, ako každý z nich samostatne.

Zdroj: TV JOJ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

9 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

59 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

24 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

49 minut již uběhlo
126 minut zbývá do konce

Reklama