Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Pravá blondýnka

Legally Blonde

Další název:
Pravá blondínka (SK); Natürlich blond
Rok:
2001
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
13.12.2001
„Letos letí blondýnky, ale pozor…“
Popis / Obsah / Info k filmu Pravá blondýnka
Elle Woodsová je ukázková blondýnka, křížená s panenkou Barbie. Obklopená růžovou je vždy dokonale upravená a jediné její opravdu hluboké znalosti se týkají módních trendů a kosmetiky. Kromě nákupů a mejdanů miluje také pohledného Warnera Huntingtona III. a očekává, že za pozváním na večeři bude snubní prstýnek. Mladík jí však oznámí, že se s ní rozchází. Byl totiž přijat na právnickou fakultu na Harvardu, a protože chce být senátorem, měl by se oženit s někým serióznějším. Nešťastná Elle ho chce opět získat, a tak se také přihlásí na práva. Přestože její příprava a prezentace při přijímacích zkouškách jsou poněkud netradiční, je přijata. Na univerzitní půdě působí se svými růžovými kostýmky a růžovou výbavou jako zjevení. Setká se i s Warnerem, který jí představí svou snoubenku, intelektuálku Vivian. Zhrzená a ponížená pustí se dívka s vervou do studia a výsledky se brzy projeví. Elle, Warner a Vivian jsou vybráni, aby asistovali profesoru Callahanovi při obhajobě Brooke Taylorové, obviněné z vraždy manžela. Elle, která ji zná ze střední školy, je jediná, kdo věří v její nevinu. Zjistí, že její údajný milenec je homosexuál, což se při svědecké výpovědi potvrdí. Protože Elle nikdo nebere vážně, rozhodne se studia zanechat. Když se jde rozloučit s kadeřnicí Paulie, zaslechne její stesky profesorka Stromwellová, která ji dobře mířenou radou přesvědčí, aby ve studiu pokračovala. A když Brooke odmítne Callahana jako svého obhájce a místo něj se nechá zastupovat Elle, napochoduje dívka do soudní síně v růžovém kostýmku a vede výslech dalšího svědka zcela nečekaným způsobem.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pravá blondýnka
Elle Woods /Reese Witherspoon/ je typická blondýnka! Růžová Barbína non plus ultra. Má všechno: je prezidentkou dívčího spolku Hawaiian Tropic, Miss červen ve školním kalendáři, je populární, rozhodně netrpí nedostatkem a především. je obdařena přírodní blond hřívou. Chodí s pohledným spolužákem Warnerem Huntingtonem III. /Matthew Davis/, a nepřeje si nic jiného, než být paní Huntingtonovou III. Jenže on má jiné plány: musí studovat Harvard a stát se právníkem! Co s naivní blondýnou! Řekne jí: "Hodlám být senátorem, proto potřebuji Jackie, ne Marilyn". a na studiích si nabalí samozřejmě seriózní tmavovlásku Vivian /Selma Blair/. Elle má zlomené srdce, ale jen tak se nevzdá. Přihlásí se také na Harvard a zrovna na práva, jen aby mu dokázala, že to také zvládne. Ona, která se vyzná daleko spíš v módě, společenské rubrice novin a organizaci party než v teorii státu a práva nebo ve finesách formální logiky. Jenže studium na elitní univerzitě není procházka růžovou alejí. Tam, kde jiní uspějí díky buď asketickému studiu, vrozené genialitě nebo i díky vlivnému tatínkovi, boduje nakonec Elle - ovšem až po mnoha docela pro ni trapných, pro diváky ale úsměvných karambolech - originálně svým přirozeným rozumem, šarmem, nedostatkem zbytečného respektu a schopností vyhmátnout klíčový detail. A v standardních životních situacích se Elle vyzná lépe než kolegové - budoucí intelektuální elita.

Překvapivě vtipná komedie "Pravá blondýna" je celovečerním filmovým debutem režiséra Roberta Luketice. Na paškál si bere předsudek o jednoduchosti a "jednoúčelovosti" blondýnek.
Nadějná mladá herečka Reese Witherspoon /Velmi nebezpečné známosti, Pleasantville - Městečko zázraků, Americké Psycho, Malý Nicky/ předvedla koncert v přeměně z naivní blondýnky v emancipovanou mladou dámu. Další mladý talent Matthew Davis (II) /Pearl Harbor/ je příslibem nastupujíci mladé "Holywoodské" generace.
Film získal cenu amerických teenagerů jako "Nejlepší film léta" v roce 2001 a porazil takové soupeře jako je Shrek a Zlatíčka pro každého.
V malé roli také uvidíme půvabnou a nestárnoucí Raquel Welch.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pravá blondýnka
Roztomilá blondýnka Elle má všechno na co si její blonďatá hlavička vzpomene. Chodí s nejlepším klukem ze školy, , stala se Miss Červen, a je váženou prezidentkou dívčího spolku. Je tady ale jedna věc, která jejímu milovanému krasavci brání, aby jí požádal o ruku. Předsudky. Proto, aby si ho Elle udržela, rozhodne se k největší oběti. Studovat práva na Harvard. A dokáže zde blondýna obstát???

Autor/Zdroj: /DVD


Elle Woods /Reese Witherspoon/ je typická blondýnka! Růžová Barbína non plus ultra. Má všechno: je prezidentkou dívčího spolku Hawaiian Tropic, Miss červen ve školním kalendáři, je populární, rozhodně netrpí nedostatkem a především… je obdařena přírodní blond hřívou. Chodí s pohledným spolužákem Warnerem Huntingtonem III. /Matthew Davis/, a nepřeje si nic jiného, než být paní Huntingtonovou III. Jenže on má jiné plány: musí studovat Harvard a stát se právníkem! Co s naivní blondýnou! Řekne jí: „Hodlám být senátorem, proto potřebuji Jackie, ne Marilyn“… a na studiích si nabalí samozřejmě seriózní tmavovlásku Vivian /Selma Blair/. Elle má zlomené srdce, ale jen tak se nevzdá. Přihlásí se také na Harvard a zrovna na práva, jen aby mu dokázala, že to také zvládne. Není to pro Elle procházka růžovou alejí, vždyť se vyzná daleko spíš v módě, společenské rubrice novin a organizaci party než v teorii státu a práva nebo ve finesách formální logiky. Avšak tam, kde jiní uspějí díky asketickému studiu, vrozené genialitě nebo i díky vlivnému tatínkovi, boduje nakonec Elle - ovšem až po mnoha pro ni docela trapných, pro diváka úsměvných karambolech - originálně svým přirozeným rozumem, šarmem, nedostatkem zbytečného respektu a schopností vyhmátnout klíčový detail. A v standardních životních situacích se Elle vyzná lépe než kolegové – budoucí intelektuální elita. Překvapivě vtipná komedie „Pravá blondýna“ je celovečerním filmovým debutem režiséra Roberta Luketice.

Autor/Zdroj: /DVD


Elle Woods je typická blondýnka! Růžová Barbína non plus ultra. Má všechno: je prezidentkou dívčího spolku Hawaiian Tropic, Miss červen ve školním kalendáři, je populární, rozhodně netrpí nedostatkem a především....je obdařena přírodní blond hřívou. Chodí s pohledným spolužákem Warnerem Huntingtonem III. a nepřeje si nic jiného, než být paní Huntingtonovou III. Jenže on má jiné plány: musí studovat Harvard a stát se právníkem! Co s naivní blondýnou?! Řekne jí: "Hodlám být senátorem, proto potřebuji Jackie, ne Marilyn".... a na studiích si nabalí samozřejmě seriózní tmavovlásku Vivian. Elle má zlomené srdce, ale jen tak se nevzdá. Přihlásí se také na Harvard a zrovna na práva, jen aby mu dokázala, že to také zvládne. Jenže studium na elitní univerzitě není procházka růžovou alejí. Tam, kde jiní uspějí díky asketickému studiu, vrozené genialitě nebo díky vlivnému tatínkovi, boduje nakonec Elle - ovšem až po mnoha pro ni trapných, ale jinak usměvavých karambolech - originálně svým přirozeným rozumem, šarmem, nedostatkem zbytečného respektu a schopností vyhmátnout klíčový detail. A ve standartních životních situacích se Elle vyzná lépe než kolegové - budoucí intelektuální elita.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Pravá blondýnka
Pravá blondýnku je delší z řady amerických komedií ze studentského prostředí, přičemž tentokrát tvůrce zajímá I.Q. nefalšovaných blondýnek. Elle Woodsová vypadá, jako by z oka vypadla panence Barbie. Stejně jako ona má ráda na sobě i kolem sebe růžovou barvu, je půvabná, bohatá, vždy dokonale upravená a na univerzitní připravce v Kalifornii v kolektivu oblíbená. A aby toho nebylo málo, je Elle pravá blondýnka s horoucím srdcem, jež nepatři nikomu jinému než Warnerovi Huntingtonovi III. Když ji její přítel pozve na večeři, Elle toužebně očekává nabídku k sňatku. Nechce od života nic jiného, než briliantový zásnubní prsten, aby se mohla stát paní Huntingtonovou III. Toto přání však Warner nemá v úmyslu splnit. Naopak. Sdělí Elle, že pro jeho pečlivé naplánovanou kariéru je až příliš blonďatá, prsatá, málo seriózní a tím pádem pro budoucího harvardského absolventa práv naprosto ne vhodná. Jedinou možnost, jak získat svého proradného přítele zpátky, vidí zhrzená Elle v přihlášce na Harvard. Zápletka je tak nasnadě. Tentokrát nejde o proměnu ošklivého káčátka v labuť, ale o boj, který musí Elle svést sama se sebou, se spolužáky a s profesory, aby vyvrátila pověru, že modrooké blondýnky jsou blbé, a aby dokázala, že růžový kostýmek lze nosit i do soudní síně... Vtipný snímek je celovečerním filmovým debutem režiséra Roberta Luketice a získal cenu amerických teenagerů jako Nejlepší film léta roku 2001 a porazil takové soupeře, jako jsou Shrek nebo Zlatíčka pro každého.
Kateřina Korbařová Filmový přehled 2001/12/24

Autor/Zdroj: Korbařová Kateřina/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pravá blondýnka 3 (2009) [Video]

 Pravá blondýnka 3 (2009) [Video]
Pravá blondýnka 3 n
Legally Blondes
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Savage Steve Holland

(pokračování)

Pravá blondýnka 2 (2003)

 Pravá blondýnka 2 (2003)
Pravá blondýnka 2 n
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Charles Herman-Wurmfeld

(pokračování)

Reklama