Zari
ohodnotit

Pozor, ide Jozefína...

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
79 minut
Premiéra v ČR:
18.3.1977
„Satirický príbeh o fuškároch, láske žiarlivej a tiež víťaziacej.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pozor, ide Jozefína...
POZOR, SPOILER

Malá vesnička někde na Slovensku má nepsaného všeuměla Tomáše Adama.

Na hřišti se trénuje, ale i nadává. Starý Galbavý nadává na to, že mu spadla postavená zeď u přístavby. Je posílán za Adamem, on však odmítá. Tvrdí, že Adam je vydřiduch. Pak z toho dělá případ, ale nikdo se s ním moc nebaví a opět jej odkazuje za Adamem. U něj je teď někdo jiný a žádá jej, aby si mohl postavit garáž. Sám a se sousedy. To se Adamovi nelíbí. Jak by mohlo, když bere šest set korun na den.

Mišo Galbavý jede na promoci slečny učitelky Josefky. Jenže auto má defekt, a tak musí vzít za vděk kolem, a to ne normálním. Stejně přijede pozdě. Jeho vyvolená už má promoci za sebou a klidně se míní odstěhovat za Mišom na vesnici, když jí tvrdil, že budou bydlet v přístavbě. Ten se však chytá vesnici tajně opustit. Už odjíždí, když vidí z autobusu vystupovat Josefku. Útěk se tedy ruší.

Josefka se pomalu zabydluje u Kusalů, ale kvůli potkanům prchá. Ovšem když zjistí, v jakém stavu je přístavba, vrací se zpět. Na přístavbě se pak bude pracovat společně, jak zní dohoda. Ale to se nelíbí Adamovi a zasáhne. Také pak plánuje zbavit se slečny učitelky, a to pomocí myší. Ta si zatím sjednává partu zedníků v čele s Gažinem. Netuší, že je to Adamův poskok. Mišo pak vidí svou lásku v nevinném flirtíku, navíc dá na řeči paní listonošky. Takže už Josefku nechce. Ta jej však dotáhne za ruku až k předsedovi a chce po něm dělníky.

Staví se tedy o sto šest, dokonce pomáhají i Adamovi lidé, a to poctivě. Adam totiž vymyslel plán. Obrovská kytice a žárlivost v něm hrají hlavní roli - a plán mu vyjde. Ovšem ne na dlouho...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pozor, ide Jozefína...
Hlavní postavou slovenské veselohry je mladá učitelka Jozefína, která se rozhodne nemilosrdně odhalovat lidi, kteří se bezpracně obohacují na úkor jiných.

Autor/Zdroj: Bartošková Šárka/Československé filmy


Satirický príbeh o mladej učitel'ke, ktorá sa odhodlane pustí do boja proti parte murárov-fuškárov. Tí za svoje pochybné a nekvalitné služby žiadajú neúmerne vysoké ceny a pod rúškom pomoci okrádajú l'udí na jednej západoslovenskej dedine.
Renáta Šmatláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

10:40 - 11:30

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

63 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:50 - 11:45

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Albrechtsen

Albrechtsen Peter

Naposled navštívené:
Peter Albrechtsen

Albrechtsen Peter